Η υπερηφάνεια των Ελλήνων για την ασφάλεια της Κύπρου και οι προκλήσεις από την Τουρκία

Η υπερηφάνεια των Ελλήνων για την ασφάλεια της Κύπρου και οι προκλήσεις από την Τουρκία

Για την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη στάση της Ελλάδας και τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στη ναυτιλία και στις οικονομίες των κρατών, μίλησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ειδικότερα, για τη συνδρομή στην Κύπρο δήλωσε: «Όλοι οι Έλληνες που έχουμε μια πληγή στην ψυχή μας, λόγω της τραγωδίας του Κυπριακού, αισθανόμαστε υπερήφανοι βλέποντας δύο φρεγάτες μας και δύο ζεύγη F-16 να βρίσκονται στην Κύπρο για να προστατεύουν την ασφάλεια του νησιού.» Το θεωρώ πολύ σημαντικό, γιατί από το ΄74 μέχρι σήμερα, είδαμε, ακούσαμε και βιώσαμε πολλά. Οι Κύπριοι αδελφοί μας πόνεσαν πολύ, αλλά και οι Έλληνες επίσης. Το έθνος μας είναι εδώ. Αυτό τόνωσε την ψυχολογία των Ελλήνων και το φρόνημά τους και ήθελα να το αναφέρω γιατί το αισθάνομαι και εγώ.

Για την αμυντική πολιτική της χώρας και τις αντιδράσεις της Τουρκίας, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η Τουρκία ασκεί μία σταθερή εξωτερική πολιτική εδώ και πολλά χρόνια, η οποία πολλές φορές είναι ενάντια στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Σημείωσε: «Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι πρέπει να καθόμαστε στο τραπέζι του διάλογου, να ακούμε, να διαπραγματευόμαστε και να μιλάμε, αλλά όχι να υποχωρούμε.» Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνουν αυτά που πρέπει, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, προκειμένου να υπάρχει η ασφάλεια που απαιτείται.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις που έχει ένας πόλεμος στην οικονομία, επισήμανε: «Υπενθυμίζω ότι ήμουν Υπουργός Τουρισμού όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, με την οποία ήρθε αντιμέτωπη όλη η Ευρώπη.» Τι απέδειξε εκείνη η χρονιά; Ήταν η χρονιά της επιστροφής του τουρισμού μετά από την πανδημία. Παρά την ενεργειακή κρίση, ο τουρισμός μας ήταν ανθεκτικός.

Loading

Play