Κ. Γκιουλέκας στην POLITIC: «Ο προεκλογικός αγώνας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ξεκίνησε»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε, ήδη, το εναρκτήριο λάκτισμα από το Συνέδριο για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, από το Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Όλα τα κόμματα έχουν ξεκινήσει τον δικό τους αγώνα, ο οποίος προβλέπεται σκληρός και, δυστυχώς, τοξικός.

*Άρθρο του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, Βουλευτή Θεσσαλονίκης, π. Υπουργού, π. Προέδρου Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Eξωτερικών Yποθέσεων της Βουλής

propoli

Η αντιπαράθεση, όπως όλα δείχνουν, δεν θα περιοριστεί μόνον στα σοβαρά πολιτικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά θα επεκταθεί και σε «χτυπήματα κάτω από την μέση» εναντίον της Κυβέρνησης. Το σκηνικό ήταν προδιαγεγραμμένο. Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών μας βύθισε όλους σε ένα εθνικό πένθος, όπως συνέβη και με το Μάτι και με την Μάνδρα. Δυστυχώς, όμως, πολλά στελέχη κομμάτων της Αντιπολίτευσης αυτοχρίστηκαν εθνικοί εισαγγελείς, εθνικοί δικαστές και τιμητές των πάντων αλλά – το τραγικώτερο – και αυτόκλητοι συνήγοροι των οικογενειών των θυμάτων, προσπαθώντας να μονοπωλήσουν την ευαισθησία και την οδύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού και να τα μετατρέψουν σε πολιτικά όπλα στον προεκλογικό αγώνα.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα αυτά, ώστε ο πόλεμος της λάσπης να μην υποκαταστήσει την έρευνα που διεξάγεται από την δικαιοσύνη και τα συμπεράσματα που όλοι περιμένουμε για τα αίτια και τους υπεύθυνους για αυτήν την τραγωδία.

Παράλληλα, όμως, αυτή την περίοδο έως την 9η Ιουνίου θα πρέπει να γίνει συζήτηση και για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, που απασχολούν την χώρα. Για την οικονομία, για τις μεταρρυθμίσεις, για το κράτος δικαίου, για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, με την στάση του, ότι δεν θα αφήσει τίποτα να μείνει αναπάντητο. Και ότι η Κυβέρνηση δεν θα παραμείνει αμυνόμενη στις κατηγορίες και τις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης, αλλά θα φροντίσει, ώστε η ατζέντα του προεκλογικού διαλόγου να μην κινηθεί στο επίπεδο και το πλαίσιο, που επιθυμεί η Αντιπολίτευση.

Μια μάχη, λοιπόν, που θα δίνεται καθημερινά αυτούς τους επόμενους δυο μήνες, που μας χωρίζουν από τις κάλπες. Μια μάχη σκληρή, η οποία θα αναγκάσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, πέρα από την κριτική και τις κατηγορίες τους εναντίον της Κυβέρνησης, να διατυπώσουν προτάσεις και επιχειρήματα, ως εναλλακτικές λύσεις, για τα προβλήματα και τις προοπτικές της Ελλάδος. Σε αυτό το πεδίο θα φανεί ποιοι διαθέτουν πολιτικό λόγο και πρόταση και ποιοι χαρακτηρίζονται από ένδεια και χρεοκοπία ουσιαστικών επιχειρημάτων για το μέλλον των Ελλήνων.

Loading