Καραμανλής: «Στο επίκεντρο των έργων υποδομής η Κρήτη»

Στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Ηρακλείου, απάντησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Για τα έργα υποδομής στην Κρήτη ο υπουργός ανέφερε: «για τον ΒΟΑΚ για πρώτη φορά έχουμε χρηματοδότηση, χάραξη και χρονοδιάγραμμα. Προχωρούν τα έργα στο αεροδρόμιο του Καστελλίου, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους νομούς Λασιθίου και Ρεθύμνου με το φράγμα Πλατύ, τα έργα του Ταυρωνίτη ποταμού στον Νομό Χανίων. Όλα αυτά τα έργα, αλλάζουν πραγματικά την Κρήτη και της δίνουν μία πολύ μεγάλη αναπτυξιακή πνοή -σε ένα νησί το οποίο έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.»

propoli

Για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, τόνισε πως «εμείς κάναμε μια προεκλογική δέσμευση και αυτά είναι που κάνουμε μετεκλογικά. Είχαμε πει ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ το αεροδρόμιο του Ηρακλείου να μετατραπεί σε ένα νέο Ελληνικό και είπαμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε και τον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να μας δώσει προτάσεις για να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το πραγματικά εξαιρετικό ακίνητο».

Για την μελέτη και την αξιοποίηση από τον Δήμο Ηρακλείου ανέφερε «δεν μας την έχουν παρουσιάσει ούτε μας την έχουν καταθέσει. Κάθε μελέτη πρέπει να έχει κάποιες παραδοχές. Αυτές τις παραδοχές εμείς δεν τις έχουμε δει. Αυτή τη στιγμή δεν έχει λυθεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, που είναι το ιδιοκτησιακό, διότι υπάρχει ένα ζήτημα εθνικής ασφαλείας με το υπουργείο Άμυνας με οποίο βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για να δούμε τελικά ποιοι χώροι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα αποδεσμευτούν για αξιοποίηση και ποιοι όχι».

Δείτε επίσης: Δένδιας: «Η τουρκική επιθετικότητα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη» (βίντεο)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading