«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να στηρίξει την κοινωνία στηρίζει τα καρτέλ» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
«Τη στιγμή που νοικοκυριά και επιχειρήσεις στενάζουν από τους λογαριασμούς του ρεύματος και ο τόπος βοά για τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και άλλων παρόχων στις πλάτες των καταναλωτών, οι εκπρόσωποι της ΝΔ εμφανίζονται δημοσίως ως εκπρόσωποι των καρτέλ με γελοία επιχειρήματα και υπεκφυγές», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Όπως αναφέρει, «ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γαϊτάνης δήλωσε ότι αν μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, δεν θα προσφέρεται ηλεκτρικό ρεύμα και θα έχουμε μπλακ άουτ. Ο κ. Ρωμανός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, διαφώνησε ότι υπάρχει κερδοσκοπία και δήλωσε ότι δεν είναι το πρωτεύον να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», προστίθεται.
«Το συμπέρασμα είναι ένα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να στηρίξει την κοινωνία στηρίζει τα καρτέλ. Αντί να αξιοποιήσει τα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις εισηγήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά πολίτες και επιχειρήσεις απέναντι στην ακρίβεια, βάζει πλάτη στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Δείτε επίσης: Μίνα Γκάγκα: Πιθανή η επαναμόλυνση με μετάλλαξη Όμικρον 2
- Χ. Δούκας: Οκτώ σημαντικές δράσεις της εβδομάδας στον Δήμο Αθηναίων
- Έκρηξη στις τιμές ρεύματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη: Δραματική αύξηση στις χρηματιστήρια ενέργειας
- Χ. Δούκας: Η Αθήνα γίνεται σημείο αναφοράς για πράσινη καινοτομία και ανθεκτικότητα, εμπνέοντας και άλλες πόλεις
- Εκτέλεση άντρα για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ στο Ιράν
- Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών