Κασσελάκης: Αποκαλύφθηκε τελευταία στιγμή το υπερπλεόνασμα, πρώτα ξεζούμισαν τον ελληνικό λαό

Κασσελάκης: Αποκαλύφθηκε τελευταία στιγμή το υπερπλεόνασμα, πρώτα ξεζούμισαν τον ελληνικό λαό

Αναλύουμε τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με το υπερπλεόνασμα και τις προτάσεις του για στήριξη των ευάλωτων. Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τους συνταξιούχους και τους ενοικιαστές. «Η ύπαρξη του υπερπλεονάσματος μας αποκαλύφθηκε τελευταία στιγμή, αφού πρώτα, όπως τόνισε, ξεζούμισαν τον ελληνικό λαό» , πρόσθεσε ο Κασσελάκης αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση.

Ο Κασσελάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «τα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία είναι σημαντικά» , υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη για διαφάνεια σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση δεν γνώριζε για το υπερπλεόνασμα κατά τη διάρκεια του 2024, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αναγκάστηκαν να ξεζουμίσουν απλά τον ελληνικό λαό για να δώσουν 1,1 δισεκατομμύρια τώρα».

Σχετικά με τις εξαγγελίες για τους ενοικιαστές, πρότεινε τη δημιουργία 4.000 φοιτητικών εστιών, τονίζοντας τη σημασία αυτού του ζητήματος για τους φοιτητές που δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναφοράς του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα για τους συνταξιούχους, λέγοντας ότι η στήριξή τους είναι επιτακτική.

Επιπλέον, ο Κασσελάκης εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την κατανομή των επιδομάτων, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση δεν επιλύεται απλώς με την οικονομική στήριξη των εκμισθωτών ή των ενοικιαστών, αλλά χρειάζεται μια ριζική προσέγγιση για την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play