Καταδίκη ατομικής τρομοκρατίας από τον Θ. Ξανθόπουλο και προτάσεις για το Συνταγματικό Δικαστήριο

Καταδίκη ατομικής τρομοκρατίας από τον Θ. Ξανθόπουλο και προτάσεις για το Συνταγματικό Δικαστήριο

Η Αριστερά καταδικάζει την ατομική τρομοκρατία, δήλωσε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες επιθέσεις κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί προκάτοχοι είχαν την εμπιστοσύνη στις ιδέες τους και δεν κρύβονταν, τονίζοντας την ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει δράση για την ανακάλυψη των υπευθύνων.

Αναφορικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση του άρθρου 97Σ, ο Ξανθόπουλος τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αρμοδιότητα των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων, προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία του λαϊκού παράγοντα στην απονομή της δικαιοσύνης. Επίσης, υποστήριξε τη μείωση των εξαιρέσεων που οδηγούν σε Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο γενικός εισηγητής εξέφρασε την απορία του για την επιθυμία της ΝΔ να αφαιρεθεί ο όρος πολιτικό έγκλημα, σημειώνοντας ότι η απάλειψη αυτού του όρου δεν προσφέρει τίποτα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 100Σ, επισημαίνοντας ότι ο διάχυτος έλεγχος συνταγματικότητας είναι σημαντική κατάκτηση.

Ο Ξανθόπουλος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο θεωρεί ότι δεν θα λύσει τα πολιτικά προβλήματα. Ανέφερε ότι η πρόταση πρέπει να συζητηθεί με προσοχή, καθώς οι λεπτομέρειες είναι κρίσιμες.

Τέλος, πρότεινε να υπάρχει θητεία για τα μέλη του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου και ειδικός νόμος για τη λειτουργία του.

Loading

Play