Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος καταγγέλλει την επικίνδυνη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Είναι ανησυχητική η πορεία που ακολουθούν οι κύριοι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης όσον αφορά την Υγεία των Ελλήνων πολιτών. Αυτή η προειδοποίηση ήρθε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου πρόσφατα συνέβη ένα τραγικό περιστατικό με θύμα μια 79χρονη γυναίκα, το οποίο ανέδειξε την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων.
Η τραγική απώλεια της 79χρονης συμπολίτισσάς μας στην Αίγινα ανέδειξε με τραγικό τρόπο την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι, ενώ το πρόβλημα έγκειται στην υποστελέχωση, οι εργαζόμενοι γίνονται στόχος, με τον κ. Γεωργιάδη να ανακοινώνει πειθαρχική έρευνα για το ζήτημα. “Αν απαιτείται πειθαρχικός έλεγχος, αυτός πρέπει να γίνει για τους κ.κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση στην Υγεία,” πρόσθεσε.
Επίσης, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας, που διαρκούν πάνω από έναν χρόνο, και στο έγγραφο που απέστειλαν 2.000 κάτοικοι της Αίγινας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας την επικίνδυνη υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας. Αυτό που βλέπουμε στην Αίγινα είναι η εικόνα όλης της Ελλάδας.
Ο κ. Φάμελλος αναγνώρισε την προσπάθεια και την αφοσίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη για αύξηση των αμοιβών τους και για τη λήψη κίνητρων που θα προσελκύσουν προσωπικό στις νησιωτικές περιοχές. “Δεν πρέπει να γίνει μαύρο πρόβατο το Κέντρο Υγείας της Αίγινας,” δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η δημόσια Υγεία.
Τέλος, επισήμανε την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει μέριμνα για την ασφάλεια και την Υγεία των πολιτών, και ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για Υγεία στην Ελλάδα είναι απαγορευτικές σε σύγκριση με τον μέσο Ευρωπαίο.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr