(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νίσυρος: Αγωγή και μήνυση από τη Μενδώνη σε εφημερίδα

Στη Δικαιοσύνη πρόκειται να προσφύγει η Λίνα Μενδώνη, μετά από πρωτοσέλιδα εφημερίδας, σχετικά με την υπόθεση του 50χρονου αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικους.

«Για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία”, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προσφεύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για το θέμα της Νισύρου.

propoli

Υπό τον τίτλο «Πώς το υπουργείο Πολιτισμού αγνόησε καταγγελία για παιδεραστή», η εφημερίδα Δημοκρατία καταγγέλει πως ο 50χρονος αρχαιοφύλακας που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικο στη Νίσυρο, είχε καταγγελθεί από το 2021. 

Οι κάτοικοι της Νίσυρου, είχαν στείλει έγγραφη καταγγελία για τον αρχαιοφύλακα από τον Ιούλιο του 2021 στην προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, γράφει το άρθρο.

Στην έγγραφη καταγγελία που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, «φωτιζόταν με σαφήνεια το γεγονός ότι ο αρχαιοφύλακας είχε αναπτύξει ανησυχητική εγγύτητα με ανήλικα αγόρια, κυρίως ευάλωτων οικογενειών».

Παραμένει άγνωστο εάν για τη συγγεκριμένη καταγγελία ενημερώθηκαν το υπουργείο Πολιτισμού και η υπουργός Λίνα Μενδώνη, σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει πως η προϊστασμένη της Εφορίας- η οποία έχει συνταξιοδοτηθεί εδω και λίγους μήνες – αποτελεί άνθρωπο του στενού φιλικού περιβάλλοντος της υπουργού.

Η επιστολή

Στο μέιλ που στάλθηκε στην Εφορία Αρχαιοτήτων, οι κάτοικοι ανέφεραν πως  ο φύλακας είχε γίνει «τοξικός και την κοινωνία» του νησιού. «Στα “διαμερίσματά” του, στο υπόγειο του μουσείο, οργανώνει και μπάρμπεκιου αποκλειστικά αυτός και τα αγόρια… Πόσο ζέστη κάνει πια, που είναι οι μικροί χωρίς μπλούζες όλοι; Τι κοινό μπορεί να έχει με παιδιά της Α Λυκείου; Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, αλλά δεν έχουμε ντοκουμέντα», γράφουν μεταξύ άλλων στην επιστολή.  

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε προ ημερών ότι δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας. Επιπλέον, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο υπάλληλος τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας. Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο ανωτέρω υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Ξεκίνησε η άσκηση «Μίνωας» για την αντισεισμική προστασία -Ήχησε το 112

Loading