Κυρ.Βελόπουλος: Εμείς δεν υπακούμε στους ξένους, ούτε σε πρεσβείες

Επίθεση στον πρωθυπουργό για όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο του NATO Public Forum εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη σημερινή παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «εμείς δεν υπακούμε στους ξένους, ούτε σε πρεσβείες».

propoli

Συγκεκριμένα, ο κ.Βελόπουλος σημείωσε: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα. Ενοχλήθηκα που κανείς από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κατάλαβε τι είπε ο πρωθυπουργός. Και ρωτώ: Πώς θα αποκαλούσατε έναν πρωθυπουργό που, σε συνέντευξή του, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κενά στην άμυνα της χώρας;».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης: «Η πρώην αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Νάντια Σάντλοου, μιλώντας με τον κ. Μητσοτάκη του είπε ότι “η Ελλάδα έχει κάνει απίστευτα πολλά για την Ουκρανία. Είστε ένα από τα κορυφαία κράτη στην παροχή πυραύλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς”. Ο πρωθυπουργός, τότε, προέβη σε μια πρωτοφανή ομολογία λέγοντας: “Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά, που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες”». Και προσέθεσε: «Τι είπε ο πρωθυπουργός; Ότι στείλαμε πυραύλους και πυρομαχικά, αλλά δημιουργήσαμε κενά στην δική μας αμυντική ικανότητα. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Αυτό θυμίζει τον Ιωαννίδη, που το 1974 απέσυρε την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο. Καταθέτω στα πρακτικά το κείμενο μαζί με το βίντεο, όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού».

Παράλληλα, ο κ.Βελόπουλος είπε ότι «ο κ.Μητσοτάκης είναι δουλικός στα αμερικανικά συμφέροντα – και ομολόγησε ότι αυτή η δουλοπρέπεια έχει δημιουργήσει κενά στην άμυνα της χώρας στο Αιγαίο» και προσέθεσε: «Το περίεργο, δε, είναι ότι όποιος επιχείρησε να ανεβάσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Facebook, τα βίντεο αμέσως κατέβαιναν. Βέβαια. Γιατί εσείς έχετε την ομάδα των hoaxes. Όσο όμως και αν θέλετε να βάζετε κουκούλα στις ειδήσεις, εμείς θα σας ξεκουκουλώνουμε. Κύριε Μητσοτάκη, σας κατηγορώ για εσχάτη προδοσία. Κύριοι βουλευτές της ΝΔ, κύριοι υπουργοί, όσο τον στηρίζετε είστε συναυτουργοί σε αυτή την προδοσία».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ολοκλήρωσε την παρέμβασή του με τονίζοντας: «Εμείς δεν υπακούμε στους ξένους ούτε σε πρεσβείες. Εμείς βαδίζουμε στα βήματα του Καποδίστρια που είπε “Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την καρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης”».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading