Ο προϋπολογισμός δίνει το εντελώς λάθος σήμα διαμήνυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο προϋπολογισμός δίνει το εντελώς λάθος σήμα», ανέφερε ο ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, καταγγέλλοντας μείωση των μεταβιβάσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό στο υπουργείο Υγείας και μείωση στο όριο δαπανών του υπουργείου Υγείας.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως αυτή η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη της τη διεθνή επιστημονική συζήτηση, είπε ο Ανδρέας Ξανθός και πρόσθεσε: «σήμερα όλοι οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί φορείς καλούν τις κυβερνήσεις να επενδύσουν στα δημόσια συστήματα υγείας να δώσουν αυξημένους πόρους στην πρωτοβάθμια φροντίδα, αναδιοργανώσουν τα συστήματα υγείας με επίκεντρο την πρωτοβάθμια φροντίδα, την κατ΄οίκον παρακολούθηση, την έμφαση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, στην ιατρική φροντίδα, γιατί έχουν έρθει εκρηκτικές ανάγκες».
Αλλά, όπως υποστηρίζει ο κ. Ξανθός, «η κυβέρνηση όλα αυτά τα αφήνει στην άκρη και το μόνο που λέει είναι ότι έχουμε καβάντζα 600 εκατομμύρια, που θα χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί και αν χρειαστεί θα γίνουν επιπλέον προσλήψεις, αν χρειαστεί θα γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινικών».
‘Ετσι όμως, είπε ο ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, όλα γίνονται με καθυστέρηση και όταν η ζημία έχει γίνει. «Είναι δυστύχημα, για την κοινωνία και την χώρα, που αυτή την πολλαπλή κρίση τη διαχειρίζεται μια συντηρητική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας», σημείωσε.
Δείτε επίσης: Σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τους μάρτυρές της εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις – Κατέληξαν σε 18 άτομα
- Η Τζόρτζια Μελόνι αποκλείει τη φορολόγηση μεγάλων περιουσιών: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει περίπτωση»
- Νίκος Ρωμανός: Παράταση προφυλάκισης έξι μηνών στην υπόθεση των Αμπελοκήπων
- Σοβαρός τραυματισμός για τον Τολιόπουλο, χάνει σημαντικούς αγώνες με Περιστέρι, Παρί και Ρεάλ
- Ψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια: τα παιδιά δεν πρέπει να φέρουν το βάρος της βεντέτας
- Διαμαρτυρία του Κινήματος Δημοκρατίας για τα προβλήματα του Μετρό στη Θεσσαλονίκη
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
