Για τις απαράδεκτες – όπως τις χαρακτήρισε – δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας για το τραγικό περιστατικό μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης
Από τη Λιλ της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στο ‘Ατυπο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης της ΕΕ, ο κ. Μηταράκης δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου ότι «είναι ευθύνη της Τουρκίας να αποτρέψει τις παράνομες αναχωρήσεις».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΌπως επισήμανε, «πρέπει να προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα, ειδικά όταν συνεχίζεται η προσπάθεια εκμετάλλευσης του μεταναστευτικού από την γείτονα χώρα».
Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται επιπλέον ότι κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο ‘Ατυπο Συμβούλιο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες της Γαλλικής Προεδρίας και τόνισε πως η Ελλάδα και τα κράτη πρώτης υποδοχής ΜΕD5, δεσμεύονται να εργαστούν εποικοδομητικά, ώστε οι διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν και να ξεπεραστεί το τέλμα που παρατηρείται σε κάποια ακανθώδη ζητήματα.
Δείτε επίσης: Αδιανόητο – Αθήνα: Μαχαίρωσαν στο στομάχι 18χρονο για να του πάρουν μια αλυσίδα – Τι συνέβη (vid)
- ΔΕΘ 2026: Η Ελλάδα του gov.gr στο επίκεντρο της παρουσίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
- Γεύμα Κυριάκου Μητσοτάκη με τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ
- Στη 90ή ΔΕΘ το gov.gr: Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δείχνει την επόμενη μέρα
- Κάλεσμα για ανάπτυξη στην Ημαθία από τον Μ. Χρυσοχοΐδη στο Συνέδριο των Αιγών
- Κλείνει η ψαλίδα στη Βραζιλία: νέα δημοσκόπηση δείχνει μάχη Λούλα – Μπολσονάρου
![]()
