«Μία πολύ σημαντική ημέρα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του νωρίτερα σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».
«Στόχος είναι η διαρκής ειρήνη στην περιοχή. Και η ειρήνη περνά μέσα από τη λύση δύο κρατών, με σεβασμό και υλοποίηση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», προσέθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η διεθνής κοινότητα και ειδικά η Ευρώπη να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Ανδρουλάκης διατύπωσε επικρίσεις για τα χαμηλά αντανακλαστικά του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη δημοσίευση έκθεσης από το Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, που περιλάμβανε αναγνώριση του ψευδοκράτους της Κύπρου και του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου.
«Ρωτώ από την εκπομπή σας τον κ. Γεραπετρίτη, λειτουργεί το υπουργείο Εξωτερικών; Γιατί επί έναν μήνα δεν έκαναν καμία ενέργεια απέναντι σε αυτήν την προσβλητική για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ενέργεια;» αναρωτήθηκε, επισημαίνοντας την πλήρη αποσάθρωση της λειτουργίας του υπουργείου.
Σε ερώτηση για τα σενάρια ίδρυσης κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και γνωρίζει την αξιοπιστία των πολιτικών προσώπων». Σημείωσε επίσης ότι η χώρα «χρειάζεται αξιοπιστία, σοβαρότητα και αλλαγές», δεσμευόμενος ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται αυτές τις αλλαγές για να γίνει η Ελλάδα μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα.
Σχετικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την ευθύνη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, επεσήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν έναν ρόλο: να προστατεύουν τον ελληνικό λαό και τα σύνορα της χώρας, χωρίς να εμπλέκονται σε πολιτικά παιχνίδια.
Επιπλέον, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού στοχεύει «να διχάσει τον ελληνικό λαό», αμέσως μετά από τη δικαίωση ενός πατέρα των Τεμπών που έκανε απεργία πείνας.
Τέλος, σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις αποκαλύψεις του πρώην προέδρου Γρηγόρη Βάρρα, ο κ. Ανδρουλάκης κατήγγειλε ότι «ήξεραν το σκάνδαλο και δεν αφήνουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της αξιοποιώντας το άρθρο 86».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ