Διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής το πρώτο τρίμηνο του 2026 ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εισαγωγική τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ, με στόχο να «υπηρετήσει το σχέδιο μιας πορείας στον λαό», όπως τόνισε. Πρόσθεσε πως «το συνέδριο είναι μια ευκαιρία, όχι για μια εσωτερική συζήτηση, αλλά για μια συζήτηση με την κοινωνία, για την κοινωνία». «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναμπεί στην κοινωνία. Μας ακούει ο κόσμος. Δεν θα είναι συνέδριο συσχετισμών, θα είναι συνέδριο της κοινωνίας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Θα είναι ο βατήρας για τη μάχη των εθνικών εκλογών», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Από την πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας απουσιάζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, που βρίσκεται σε παγκόσμιο συνέδριο δημάρχων στο Ρίο της Βραζιλίας, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο κ. Ανδρουλάκης αναγνώρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται, αλλά «εγώ αυτός θα είμαι και έτσι θα προχωρήσω. Αυτό δεν αλλάζει, γιατί όταν το 2021 ανακοίνωσα ότι θα είμαι υποψήφιος, το έβαλα ως προτεραιότητα: δεν θέλω ξανά το ΠΑΣΟΚ να απολογηθεί για κανέναν», υπογράμμισε. «Ενότητα είναι η μάχη απέναντι στη συντήρηση και τα συμφέροντα. Μόνο έτσι θα μας ξαναεμπιστευτεί ο ελληνικός λαός», συμπλήρωσε.
Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε την ανάθεση του έργου της επιτροπής ψηφοδελτίων στο ιστορικό στέλεχος Πέτρο Λάμπρου και ότι ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης αναλαμβάνει την Επιτροπή Διεύρυνσης. Επίσης, επέκρινε έντονα τη ΝΔ για δημιουργία καρτέλ και ασύδοτη λειτουργία της αγοράς, επικεντρώνοντας την προσοχή στα ζητήματα περιφερειακής ανάπτυξης και ενέργειας.
Επιπλέον, επισήμανε την κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς και προανήγγειλε πρωτοβουλίες για σημαντικές εθνικές αλλαγές στην αναθεώρηση του Συντάγματος. «Το ΠΑΣΟΚ αν θέλει να αντιμετωπίσει τη νέα κρίση εμπιστοσύνης που εκ νέου σκεπάζει τη χώρα μας, πρέπει να βρεθεί δίπλα στον πολίτη και όχι στα λόγια», τόνισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
