Διαβάστε τα όσα είπε η Υπουργός Παιδείας
Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως μίλησε στην εκδήλωση «Μαζί για το Αύριο: Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή – COP26, στη Γλασκώβη για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η εκπαίδευση στο να μειωθούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην «υιοθέτηση μιας νέας εκπαιδευτικής προσέγγισης μέσω της αναμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών της γενικής εκπαίδευσης, ώστε να εναρμονιστούν με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης».
Στη συνέχεια είπε ότι στην Ελλάδα έχουν αλλάξει 166 προγράμματα σύμφωνα με πιο πρόσφατα δεδομένα τα οποία έχουν να κάνουν με αυτήν την κατεύθυνση και αναφερόμενη στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων είπε πως έχουν ως στόχο την καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων.
Στη συνέχεια είπε το πόσο σημαντικά είναι τα επιμορφωτικά προγράμματα για τους εκπαιδευτικούς. «Έχουμε χρέος να επιμορφώνουμε τους εκπαιδευτικούς, να τους προσφέρουμε νέα εργαλεία, να τους υποστηρίξουμε, οι εκπαιδευτικοί είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τη νέα αυτή εκπαιδευτική προσέγγιση» ανέφερε.
- Συναγερμός στη Μόσχα: αναχαιτίστηκαν 630 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την πόλη
- Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Ρωσικά πλήγματα και επιδρομή drones στη ρωσική Λίπετσκ
- Μακρόν για ταραχές στη Γαλλία: «Ξένοι ηγέτες κάνουν προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη της Γαλλίας»
- Σαουδική Αραβία: Νεκρός και οκτώ τραυματίες από την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Νταμάμ
- Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ελλάδα για το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν επαναδιατυπώνεται μέσω μονομερών αποφάσεων»
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

