Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στην Γκάνα όπου είχε συνάντηση με την ομόλογό του Σέρλι Άγιορκορ Μπότσγουεϊ, στην πρωτεύουσα της χώρας Άκρα.
H προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης τους, όπως το πλέγμα των διμερών σχέσεων, καθώς και οι σχέσεις της ΕΕ με την Γκάνα.
«Υπέγραψα με την ομόλογό μου της Γκάνας, Σέρλι Άγιορκορ Μπότσγουεϊ, μνημόνιο Κατανόησης για Διμερείς Διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών» έγραψε στο Twitter ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
Συγκεκριμένα στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρέθηκε η ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, με έμφαση τις επενδύσεις, η κοινή προσήλωση στην αρχή της ελευθερίας ναυσιπλοΐας και στο Διεθνές Δίκαιο Θάλασσας, καθώς και οι σχέσεις της ΕΕ με την Γκάνα.



Δείτε επίσης: Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ για το δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στη Σιβηρία
- Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών πρωτοπορεί στην Ογκολογία με την ένταξή του στο Παγκόσμιο Δίκτυο EDOS
- Γάζα: Συνεχιζόμενες παραβιάσεις εκεχειρίας από το Ισραήλ – Κλειστό το πέρασμα Ζικίμ
- Η έκρηξη του σακχαρώδη διαβήτη: Στοιχεία, συνέπειες και στρατηγικές αντιμετώπισης
- Σε νέα διάσταση η ελληνική καινοτομία στην άμυνα και την ασφάλεια
- Η ανακάλυψη πίσω από τα μάτια του χαμαιλέοντα αμφισβητεί την παραδοσιακή επιστήμη
![]()
