Νίκος Βρεττός για παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας: «Ήμουν πολύ ενοχλητικός για τη ΝΔ – Δεν παραδίδω έδρα αν διαγραφώ»
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νίκος Βρεττός για παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας: «Ήμουν πολύ ενοχλητικός για τη ΝΔ – Δεν παραδίδω έδρα αν διαγραφώ»

Εξήγησε ότι καταψήφισε τον Γραμματέα και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, ακολουθώντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ ταυτόχρονα υπερψήφισε τον πρόεδρο.

Ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Βρεττός, μίλησε στο ΕΡΤnews και στην εκπομπή «Συνδέσεις» σχετικά με την ψήφο του στη σύνθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που οδήγησαν στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στη σύγκρουση με το κόμμα του.

Αναφορικά με την ένταση που προέκυψε μεταξύ του κ. Βρεττού και της Νίκης, εξήγησε ότι καταψήφισε τον Γραμματέα και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, ακολουθώντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ ταυτόχρονα υπερψήφισε τον πρόεδρο. Όπως υπογράμμισε: «Αναγνωρίζω το δικαίωμα της Νέας Δημοκρατίας να ορίζει τον Πρόεδρο, γι’ αυτό τον ψήφισα. Δεν ψήφισα όμως το μονοκομματικό Προεδρείο. Σε μια εποχή σκανδάλων δεν μπορεί να υπάρχει Πρόεδρος μόνος του».

Όμως τόνισε χαρακτηριστικά πως «Ήμουν πολύ ενοχλητικός για τη Νέα Δημοκρατία και δεν συμβιβάστηκα. Δεν είχα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες, παρά την ομόφωνη απόφαση του κόμματός μου», ενώ απέρριψε τις κατηγορίες ότι υπήρξε «φιλικός» προς τη Νέα Δημοκρατία: «Αν ακουγόταν η αλήθεια, θα ήταν καλύτερη η ζωή των πολιτών. Η πολιτική είναι μια συνεχής μάχη ανάμεσα στην αλήθεια, την εντιμότητα και τα συμφέροντα».

Αναφορές σε βουλευτές της «Νίκης»

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η στάση του θα οδηγήσει σε διαγραφή, ο κ. Βρεττός υποστήριξε ότι τρεις βουλευτές της «Νίκης», οι Ανδρέας Βορύλλας (Β2΄ Δυτικού Τομέα Αθηνών), Τάσος Οικονομόπουλος (Α΄ Ανατολικής Αττικής) και Σπύρος Τσιρώνης (νομού Αχαΐας), που βλέπουν με θετικό μάτι τη Νέα Δημοκρατία εδώ και πάρα πολύ καιρό είχαν στείλει ένα γράμμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας και είχαν ζητήσει την απομάκρυνσή του. «Το έργο μου στην επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών, όπου προσπάθησα να αναδείξω ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, ενόχλησε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την έδρα

Σχετικά με το εάν θα παραδώσει την έδρα του, στην περίπτωση που διαγραφεί απάντησε ότι είχε αρχικά προετοιμαστεί να ανεξαρτητοποιηθεί. «Αναγκάστηκε η διοίκηση του κόμματος να βγάλει δελτίο Τύπου για να προλάβει την ανεξαρτητοποίηση», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι υπό άλλες συνθήκες, εάν τηρούνταν η διαδικασία λίστας, θα την παρέδιδε.

Πηγή: ertnews.gr

Loading

Play