(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ο Κασσελάκης στήνει τη στρατηγική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ – «Φύγε» Νίκο «έλα» Ζωίτσα

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε το προοδευτικό κέντρο της χώρας να έλθει στο φυσικό του σπίτι που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για τους πολίτες να χτίσουν ένα μήνυμα ότι υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση, ότι η αλαζονεία του 41% τελειώνει και ότι οι προτάσεις μας έχουν αντίκρισμα. Μέσω των ευρωεκλογών μπορούν να επηρεάσουν την εγχώρια πολιτική να στείλουν ένα μήνυμα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο “Attica TV”.

propoli

Για το αν θα επιδιώξει συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη την επομένη των ευρωεκλογών απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε “Πριν από ένα χρόνο του κ. Ανδρουλάκη του είχε ξινίσει ο Τσίπρας τώρα δεν θέλει εμένα. Ας μας πει τι θέλει; Αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός ας πάει στον κόσμο να τον ψηφίσει”. Διευκρίνισε ότι “εμείς όμως θα προχωρήσουμε στη δημοκρατική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Και θα προσκαλέσω στελέχη του, πρώην στελέχη, πρώην υπουργούς αυτού του χώρου, του ΠΑΣΟΚ τον οποίο χώρο σέβομαι πάρα πολύ γιατί κατ’ αρχάς η οικογένειά μου ανήκε σ’ αυτό το χώρο, ο πατέρας μου, οι γονείς μου ήταν παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ”. Ανέφερε ακόμη ότι “στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα κομμάτι που είναι προοδευτικό, και ένα άλλο που είναι πηγή δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο που ήταν παλιά, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν μπορεί να αναστηθεί και ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος του 2015. Υπάρχουν άλλα διακυβεύματα”.

Σε πολύ διαφορετική κατεύθυνση φαίνεται να κινείται ο Στέφανος Κασσελάκης έναντι της Πλεύσης Ελευθερίας και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δηλώνοντας χθες: «Σας λέω ξεκάθαρα ότι σέβομαι την Κοινοβουλευτική της Ομάδα πάρα πολύ. Και την κα Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει εκπροσωπήσει τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών πολύ καλά. Και πραγματικά έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και προς τιμήν της, αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο στο κοινοβουλευτικό έργο, μένει ώρες και ώρες και εκείνη και η ομάδα της στη Βουλή μέσα. Δηλαδή όντως επιτελούν το έργο για το οποίο πληρώνονται από τον ελληνικό λαό. Και μπράβο τους». «Μακάρι μαζί να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας», συμπλήρωσε.

Τέλος, άνοιγμα έκανε και στους νέους που «δραστηριοποιούνται και στο ΜέΡΑ25», οι οποίοι «θέλουν μια κινηματικότητα, την οποία πραγματικά τη χτίζουμε κι εμείς». Ωστόσο, ούτε αναφέρθηκε στον Γιάννη Βαρουφάκη ούτε απηύθυνε κάποια ανάλογη πρόταση συνεργασίας.

Loading