ΠΑΣΟΚ: Οι απαντήσεις του Μυλωνάκη φέρνουν σε δύσκολη θέση το Μαξίμου

ΠΑΣΟΚ: Οι απαντήσεις του Μυλωνάκη φέρνουν σε δύσκολη θέση το Μαξίμου

«Οι απαντήσεις του κ. Μυλωνάκη ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, επιβεβαιώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης και του μάρτυρα να υποδυθούν τους αμέτοχους που δεν γνώριζαν, δεν άκουσαν και δεν αντιλήφθηκαν την δράση της εγκληματικής οργάνωσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ επί κυβερνήσεως ΝΔ, όπως περιγράφεται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τις ίδιες πηγές, «ο κ. Μυλωνάκης ξεκίνησε την κατάθεσή του δηλώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τον κ. Ξυλούρη! Παρά τις νόμιμες επισυνδέσεις που αποκαλύπτουν τη στενή επαφή του Γ. Ξυλούρη με τον πρωθυπουργό και κορυφαίους υπουργούς, ο Γ. Μυλωνάκης επέμεινε ότι δεν γνωρίζονται αλλά απλώς τρώνε στο ίδιο τραπέζι σε διπλανές καρέκλες και φωτογραφίζονται!!! Και προσθέτουν: «Στο γνωστό μοτίβο που έχουν ακολουθήσει όλα τα κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Μυλωνάκης επιχείρησε να παρουσιάσει τον σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ως μια ”διαχρονική παθογένεια”.

Ο κ. Μυλωνάκης, ένας πολιτικός που ως πανίσχυρος γενικός γραμματέας της Βουλής, είχε απευθείας πρόσβαση στον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο, ισχυρίζεται σήμερα ότι δεν γνώριζε, δεν θυμάται, δεν είχε αρμοδιότητα για όσα συνέβησαν τον Ιούνιο του 2024 με την επιτήρηση του Οργανισμού και δεν ζήτησε ενημέρωση από τον τότε ΥΠΑΑΤ κ. Αυγενάκη, παρά την κρίση που ήδη είχε ξεσπάσει στον Οργανισμό.

Όπως σημειώνουν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ, «Είναι ενδεικτικό των αντιφάσεων στις οποίες υπέπεσε στην κατάθεσή του, ότι ενώ παραδέχθηκε ότι στις 21/6/24 συνόδευσε τον Π/Θ σε επίσκεψη στο ΥΠΑΑΤ και επέστρεψε το ίδιο απόγευμα στο υπουργείο για να συμμετάσχει σε κρίσιμη σύσκεψη για το ”κατεπείγον” ζήτημα του έργου των 20 εκατ. ευρώ, ο μάρτυρας δεν θυμάται (;), δεν ξέρει (;) αν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό!!!».

Τέλος, οι πηγές του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν: «Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν μπορούν να παριστάνουν τους ανίδεους και τους αμέτοχους. Όταν βουλευτής της ΝΔ δηλώνει δημόσια ότι γνώριζε εδώ και μήνες για τις επισυνδέσεις του και για τον λόγο αυτό δεν έγινε υπουργός, είναι προφανές ότι η παρακρατική δράση και οι εξωθεσμικοί μηχανισμοί είναι σε λειτουργία και στο απυρόβλητο. Και η σημερινή κατάθεση του κ. Μυλωνάκη αποτελεί αμάχητο τεκμήριο αυτής της πραγματικότητας».

Loading

Play