Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, εξέφρασε την απορία του σχετικά με την απουσία αντίκτυπου από την καταδίκη των τουρκικών πρακτικών από το Ευρωκοινοβούλιο στην ελληνική πολιτική. «Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η αυξημένη προκλητικότητα της Τουρκίας και να μην το θέτει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο;» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του στελέχους του ΕΛΑΣ, Γιώργου Σιακαντάρη, που χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ τοξικό κόμμα, ο κ. Τσουκαλάς τις χαρακτήρισε «γραφικές» και επεσήμανε ότι δεν αντανακλούν τις θέσεις της ΕΛΑΣ.
Αναφερόμενος σε προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι η πρόταση για δωρεάν μετακίνηση νέων έως 24 ετών είναι ρεαλιστική και κοστολογημένη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για επαναφορά του νόμου 3869/2010 που προστατεύει την πρώτη κατοικία.
Ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε επίσης την αντίφαση της κυβέρνησης, η οποία ενώ ισχυρίζεται ότι αυξάνει τις συντάξεις, αναγνωρίζει την αύξηση του πληθωρισμού στο 20%. «Εμείς λέμε ότι θα επαναφέρουμε το ΕΚΑΣ και θα κάνουμε παρεμβάσεις στις συντάξεις», τόνισε, αμφισβητώντας την ικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τέτοιες δεσμεύσεις.
Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη για ενιαίο δημόσιο πολιτικό λόγο και την αποφυγή δημόσιων αντεγκλήσεων, ειδικά πριν τις εκλογές, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει όλα τα εφόδια για να απευθυνθεί στην κοινωνία.
![]()

