Αρση ασυλίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Παύλος Πολάκης και Έλενα Ακρίτα, σύμφωνα με την επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής. Η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη και Έλενας Ακρίτα, προς την Ολομέλεια, με πλειοψηφία. Η υπόθεση του Παύλου Πολάκη σχετίζεται με μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση από την Αθηνά Λινού, με αφορμή δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ινστιτούτο Prolepsis, κατά τη διάρκεια της έντονης διαμάχης του με τη συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΕΛΛΥΣΗ δήλωσαν «παρών», ενώ τα υπόλοιπα κόμματα υπερψήφισαν την εισήγηση. Ο κ. Πολάκης υπερασπίστηκε τον εαυτό του στη συνεδρίαση της κλειστής επιτροπής, εκφράζοντας ανησυχίες για το γεγονός ότι η δική του μήνυση κατά της κ. Λινού δεν έχει φτάσει ακόμα στη Βουλή.
Επιπλέον, η επιτροπή προτείνει την άρση της ασυλίας της κ. Ακρίτα, η οποία έχει δεχθεί μήνυση από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, με αφορμή ανάρτησή της που αμφισβητούσε τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών στην υπόθεση Μίχου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η τελική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών θα ληφθεί από την Ολομέλεια, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα, μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr