Μήνυμα ενότητας αποφάσισε να στείλει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να τιμήσει την σημερινή ημέρα μνήμης της Εθνικής Αντίστασης
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, διαμήνυσε πως, «Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε την πολύτιμη αυτή παρακαταθήκη της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, που μας υπενθυμίζει ότι η ομοψυχία είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη απέναντι στον κοινό εχθρό».
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «Αποτίουμε φόρο τιμής στους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που από την πρώτη ημέρα της Κατοχής αντιστάθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν με αυταπάρνηση στις πόλεις, την ύπαιθρο και τα βουνά της πατρίδας μας για την ελευθερία».
Επισήμανε, ταυτόχρονα, ότι «Η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στις 25 Νοεμβρίου του 1942, από τις ενωμένες δυνάμεις των αντιστασιακών οργανώσεων, ενθάρρυνε τον αγώνα του λαού μας, ενίσχυσε τη μαχητικότητα και την αυτοπεποίθησή του και μετουσιώθηκε σε σύμβολο εθνικής ενότητας».
Δείτε επίσης:
- ΗΠΑ: Ενισχύουν την αμυντική υποστήριξη στο Ισραήλ καθώς εξαντλούνται οι αναχαιτιστές
- Αλεξανδρούπολη: Πυρκαγιά σε δασική περιοχή από κεραυνό στη Νέα Χιλή
- Εκθεση φωτογραφίας του ΚΕΔΗΦΩΤ: Μια μοναδική ματιά στον κύκλο της ελιάς στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης
- Στο Κεφαλοχώρι Σερρών μαίνεται η φωτιά σε δασική έκταση
- Κρήτη: Στο 50% των δειγμάτων νερού ανιχνεύθηκε το βακτήριο της λεγιονέλλας – Λήψη μέτρων από την Περιφέρεια
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ