Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, έκανε λόγο για οργανωμένη προσπάθεια σπίλωσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤnews 105,8, τονίζοντας ότι «εδώ δεν έχουμε κουτσουλιές, εδώ έχουμε λάσπη με τα καντάρια».
Ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε ότι «η δεξιά, όταν καταρρέει πολιτικά, επιχειρεί πάντα να στοχοποιήσει τον αρχηγό της δημοκρατικής παράταξης», αναφέροντας παραδείγματα από το παρελθόν με τους Ανδρέα και Γιώργο Παπανδρέου. Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιλέγει τη δημιουργία τεχνητής έντασης και προσωπικών επιθέσεων λόγω της αδυναμίας της να απαντήσει σε πραγματικά πολιτικά ζητήματα.
Αναφερόμενος σε δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι οι κατηγορίες περί «φωτογραφικών διατάξεων» είναι ανυπόστατες, καθώς ο επίμαχος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το 2009. Επίσης, αναφέρθηκε σε λογαριασμούς του Νίκου Ανδρουλάκη στο εξωτερικό, διαβεβαιώνοντας ότι κανένα ποσό δεν έχει μεταφερθεί εκεί.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικίνδυνο συμψηφισμό πολιτικών υποθέσεων και τόνισε ότι η λάσπη δεν μπορεί να συγκριθεί με τα επίσημα πορίσματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Τέλος, σχολίασε τη μελέτη ΣΕΒ-ΙΟΒΕ για την παραγωγικότητα, επαναφέροντας την πρόταση του κόμματος για πιλοτική εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας, κατηγορώντας τη ΝΔ για διαστρέβλωση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ.
![]()

