Σοκ για 506.586 συνταξιούχους: ο Κ. Τσουκαλάς για την προσωπική διαφορά και τις αυξήσεις

Σοκ για 506.586 συνταξιούχους: ο Κ. Τσουκαλάς για την προσωπική διαφορά και τις αυξήσεις

Για «ανεξήγητη εμμονή» της κυβέρνησης στην υπεράσπιση του νόμου Κατρούγκαλου μιλά ο Κώστας Τσουκαλάς, υποστηρίζοντας ότι, ενώ είχε δεσμευτεί για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, τελικά επιχειρεί «τη μερική διατήρησή της από την πίσω πόρτα».

Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει σε δήλωσή του ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», 506.586 συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά δεν θα λάβουν αύξηση στο σύνολο της συνταξιοδοτικής παροχής, αλλά η αύξηση θα υπολογιστεί στο ποσό της σύνταξης, αφού αφαιρεθεί η προσωπική διαφορά. Αν αυτό ισχύει, σημειώνει, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς δεν θα ισχύει για μια σημαντική μερίδα συνταξιούχων, καθώς οι αυξήσεις για αυτούς δεν θα είναι 2,8% αλλά λιγότερο.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει τη θέση της και υπογραμμίζει πως η δημιουργία συνταξιούχων πολλών ταχυτήτων παραβιάζει την αρχή της ισότητας.

«Η εμμονή της κυβέρνησης στην υπεράσπιση του νόμου Κατρούγκαλου είναι πραγματικά ανεξήγητη. Δεσμεύθηκαν για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τελικά επιχειρούν τη μερική διατήρησή της από την πίσω πόρτα», σχολιάζει.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play