Αναφορά στις καταγγελίες Φάμελλου για τις επιδοτήσεις των αγροτών και τις κυβερνητικές πρακτικές. Αναγκαία πολιτική αλλαγή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, αποκάλυψε μια καλά οργανωμένη πολιτική διαφθορά, σχεδιασμένη από την κυβέρνηση, με στόχο την κλοπή των επιδοτήσεων που δικαιούνται οι αγρότες. Η κυβέρνηση έχει στήσει ένα διεφθαρμένο επιτελικό κράτος που εκμεταλλεύεται τις επιδοτήσεις για να εξυπηρετήσει συμφέροντα. Ο Σωκράτης Φάμελλος πραγματοποίησε δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αγρότες και εκπροσώπους συνεταιρισμών στην Επανωμή Θεσσαλονίκης, όπου τόνισε ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι πρόσφατη, αλλά υφίσταται εδώ και χρόνια.
Αναφερόμενος στην υπόθεση των επιδοτήσεων, χαρακτήρισε το γεγονός ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στον πρωτογενή τομέα από τη μεταπολίτευση. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να προτείνει λύσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας, προτιμά να δημιουργήσει κομματικούς μηχανισμούς. Επικέντρωσε την προσοχή στις ανυπόστατες δηλώσεις εκτάσεων και στους εικονικούς πληθυσμούς ζώων, με κύριο στόχο την παράνομη άντληση πόρων.
Ο Φάμελλος εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαφάνεια και τις ελεγκτικές διαδικασίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι έχει σχηματιστεί ένα οργανωμένο δίκτυο εξαπάτησης, το οποίο λειτουργεί υπό την ανοχή κυβερνητικών στελεχών. Κατήγγειλε την πρόθεση μεταφοράς αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης, ενώ ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε ενημερωθεί σχετικά.
Επιπλέον, ο Φάμελλος πρότεινε τη συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι η Βουλή δεν μπορεί να παραμένει απαθής απέναντι σε ερωτήματα που προκύπτουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με πολιτικές εμπλοκές. Ανέφερε ότι χωρίς πολιτική αλλαγή, η αλήθεια δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ.
Παράλληλα, ανέφερε προτάσεις για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας, περιλαμβάνοντας τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση των συνεταιρισμών. Τόνισε την ανάγκη επιστροφής των χρημάτων στους πραγματικούς αγρότες και την ανάγκη να τεθούν σε εφαρμογή πολιτικές που θα αποτρέπουν την εκμετάλλευση και την εξαπάτηση του αγροτικού τομέα. “Ο ελληνικός αγροτικός κόσμος δεν αντέχει άλλο εμπαιγμό και λεηλασία,” κατέληξε.
Πηγή περιεχομένου: in.gr