Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπει ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης τις διαρροές διαλόγων από την απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου είχε κληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Θεμιστοκλής Δεμίρης.
Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε την κατάσταση ως κοινοβουλευτική εκτροπή, τονίζοντας ότι θα ζητήσει από την Επιτροπή Δεοντολογίας να συγκεντρώσει όλα τα δημοσιεύματα και να διενεργήσει έρευνα για την προέλευση των διαρροών, οι οποίες ενδέχεται να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Αν η έρευνα αποκαλύψει ευθύνες, θα ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες.
Η ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ πραγματοποιήθηκε μετά από αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο καθορίζει ότι οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της επιτροπής δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
![]()
