«Η άνοδος των τιμών της ενέργειας, ειδικά οι τιμές του φυσικού αερίου, απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας» είπε ο Υπουργός Οικονομικών
Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup έκανε λόγο για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας λέγοντας πως είναι πολύ πιο ισχυρή από τις αρχικές προβλέψεις.
Αναλυτικά είπε:
«Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι ισχυρή, πολύ πιο ισχυρή από τις αρχικές προβλέψεις» και στη συνέχεια είπε ότι «η άνοδος των τιμών της ενέργειας, ειδικά οι τιμές του φυσικού αερίου, απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας και θέτει σε κίνδυνο την πράσινη μετάβαση. Αυτό δημιουργεί μια νέα πρόκληση για όλα τα μέλη της ΕΕ, που δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν μόνα τους. Πρέπει να αναλάβουμε συγκεκριμένες ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Ο κ. Σταϊκούρας είπε πως κάτι τέτοιο μπορεί να σταματήσει μόνο αν δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με τη δημιουργία νέων εργαλείων, με τη χρήση εργαλείων αντιστάθμισης, και με το να ληφθούν σωστά μέτρα έτσι ώστε να επιτευχθεί η ελάφρυνση των νοικοκυριών.
Η Ελλάδα κάτι τέτοιο το έχει καταφέρει σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, αλλά ζητά μέσω επιστολής της στο Eurogroup «μια συνεκτική ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτό το θέμα».
Δείτε επίσης: Χαμός στη Γερμανία: «Έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία δολοφόνο για να σκοτώσει αντικαθεστωτικούς;»
- Η Δανία αποτυγχάνει κόντρα στη Λευκορωσία, η Ελβετία πλησιάζει τα τελικά
- Ζωδιακές προβλέψεις: Τα do’s και don’ts για σήμερα [Κυριακή 16.11.2025]
- Κωνσταντινούπολη: Εκκένωση ξενοδοχείου μετά τον θάνατο τριών τουριστών από πιθανή δηλητηρίαση
- Νέα στοιχεία από την αιματηρή βεντέτα στα Βορίζια – Βίντεο από την έκρηξη και το ύποπτο λευκό όχημα
- Τα νέα ταλέντα της εθνικής Ελλάδας σκόρπισαν τη Σκωτία σε μια δραματική αναμέτρηση
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
