Στη Σόφια ο Yφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης για θέματα απόδημου ελληνισμού – Ποιους συνάντησε

Στη Βουλγαρία βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για θέματα απόδημου ελληνισμού, παίρνοντας μέρος σε σειρά συναντήσεων.

Ο Κωνσταντίνος Βλάσης πραγματοποίησε συνάντηση στη Σόφια με μέλη της Ομοσπονδίας Σαρακατσάνων, αλλά και με ελληνικούς συλλόγους της Μαύρης Θάλασσας.

propoli

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς έχουν καταφέρει να διαφυλάξουν τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα στο πέρασμα κυριολεκτικά των αιώνων. Τους αξίζουν συγχαρητήρια!», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του σε facebook και twitter.

«Από την πλευρά μας, η ελληνική πολιτεία το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει να είναι αρωγός τους», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Νωρίτερα σήμερα, o Kωνσταντίνος Βλάσης παρέστη στο «παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, που επαναλειτούργησε μετά από 1,5 χρόνο, καθώς λόγω των αυστηρών επιδημιολογικών πρωτοκόλλων αυτό δεν ήταν εφικτό», όπως επεσήμανε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter. «Την τέλεση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποίησε ο πατέρας Ηλίας Βλάχος που ήρθε από τις Σέρρες ειδικά γι αυτό».

Δείτε επίσης: Τρίκαλα: Περισυλλογή περίπου 3 τόνων σκουπιδιών από τις όχθες του Αγιαμονιώτη ποταμού (pics)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading