Συνέντευξη της γραμματέως της ΝΔ, Μ. Συρεγγέλα στον ΑΝΤ1

Για τις επικείμενες ευρωεκλογές και τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας μίλησε στον ΑΝΤ1 η Μαρία Συρεγγέλα. Η γραμματέας της ΝΔ δήλωσε: «Οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές, καθώς σχεδόν το 70% των αποφάσεων που παίρνονται στο Ευρωκοινοβούλιο έρχονται ύστερα και στο ελληνικό, για να επικυρωθούν» πρόσθεσε, επίσης, ότι «οι εκλογές αφορούν τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και το πόσο ισχυρή θα είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη και πως για αυτό πρέπει να ψηφίσουμε ανθρώπους που θα αγωνιστούν για τη φανέλα της χώρας».

propoli

Αναφορικά με την άνοδο της πολιτικής αντιπαράθεσης τόνισε πως «δεν πρέπει να μπαίνουμε σε λογικές τοξικότητας, ειδικά όταν πηγαίνουμε σε διεθνή φόρα, ούτε πρέπει να μεταφέρουμε εσωτερικές διαμάχες και να υπερασπιζόμαστε τις θέσεις του κόμματός μας, αλλά της πατρίδας».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, χαρακτηρίζοντας την επιστολή του πρωθυπουργού ως «μία από τις πολλές ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση, για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια», φέρνοντας ως επιπλέον παράδειγμα τους ελέγχους και τα πρόστιμα σε πολυεθνικές εταιρείες, για πρώτη φορά.

Απαντώντας στα σχετικά σχόλια της αντιπολίτευσης για το θέμα της ακρίβειας, η γραμματέας τόνισε πως «ο καθένας και η καθεμία μπορεί να τάζουν ό,τι θέλουν όμως οι προτάσεις τους πρέπει πρώτα να κοστολογούνται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» και υπογράμμισε ότι «όσες φορές έχει καταθέσει προτάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν κοστολογηθεί από το ΓΛΚ έχουν τινάξει την μπάνκα στον αέρα».

Ν.Αρμένης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading