ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για την κατάσταση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για την κατάσταση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεση σύγκληση για την κατάσταση στην ΥΠΑ, προειδοποιώντας για ζητήματα ασφάλειας και υποδομών. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα προς την πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Φωτεινή Αραμπατζή, με κοινοποίηση στον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, για την άμεση σύγκληση της επιτροπής. Η σύγκληση προτείνεται λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), περιλαμβάνοντας τα αυξανόμενα περιστατικά δυσλειτουργιών και υποστελέχωσης, καθώς και προβλήματα εξοπλισμού.

Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά δυσλειτουργιών στη λειτουργία της ΥΠΑ και η σοβαρή υποστελέχωση εγείρουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας πτήσεων. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το πρόσφατο μπλακ άουτ στο FIR της χώρας, που ανέδειξε τα δομικά προβλήματα και τις ελλείψεις σε εφεδρικά συστήματα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από συνδικαλιστικούς φορείς και εργαζομένους, δεν έχει υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση.

Η χώρα έχει ήδη καταδικαστεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελλείψεις σε κρίσιμες τεχνολογίες, και οι διαδικασίες επί παραβάσει συνεχίζονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής, ώστε να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού της ΥΠΑ, καθώς και για την αναβάθμιση των υποδομών αεροναυτιλίας.

Για τη διασφάλιση της ενημέρωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την κλήση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, της διοίκησης της ΥΠΑ και εκπροσώπων των εργαζομένων στον τομέα της αεροπορίας, προκειμένου να καταθέσουν τις εμπειρίες τους και να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η αναγκαιότητα άμεσων θεσμικών πρωτοβουλιών είναι επιτακτική, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η εύρυθμη λειτουργία της αεροπορικής υπηρεσίας της χώρας.

in.gr

Loading

Play