«Αν εμείς είμαστε ”λαϊκιστές”, κατά τον κ. Χατζηδάκη, τότε εκείνος και η κυβέρνηση του είναι ψεύτες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη δημόσια αντιπαράθεση για την ακρίβεια και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΌπως σημειώνει, «η ακρίβεια δεν κρύβεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα», υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει από τον Ιούλιο μειώσεις τιμών στα βασικά αγαθά, αλλά τελικά παρουσίασε προσωρινές μειώσεις 5%-7% σε επιλεγμένους κωδικούς και πάνω στις ήδη πανάκριβες τιμές που πληρώνουν οι πολίτες, χωρίς να παρέμβει στις τεχνητές αυξήσεις των καρτέλ τον Αύγουστο.
Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου τονίζει ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται να αγγίξει τους έμμεσους φόρους, οι οποίοι επιβαρύνουν δυσανάλογα τα λαϊκά και μεσαία εισοδήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει πως έχει καταθέσει συγκεκριμένες τροπολογίες για μηδενισμό του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα και αγαθά και για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα.
Παράλληλα, καλεί τον «αντι-λαϊκιστή» κ. Χατζηδάκη να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση προτιμά να εισπράττει από την ακρίβεια αντί να μειώσει τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ, καθώς και σε ποια επίπεδα βρίσκονται σήμερα οι τιμές σε σχέση με το 2019 και πόσο πραγματικά έχει χάσει ένα νοικοκυριό από την αγοραστική του δύναμη.
«Οι πολίτες δεν τρώνε ποσοστά και κυβερνητικές ανακοινώσεις», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κλείνει με υστερόγραφο για τον κ. Χατζηδάκη, σημειώνοντας πως την επόμενη φορά που θα ασκήσει κριτική στον λαϊκισμό δεν πρέπει να ξεχάσει να στείλει την τούρτα γενεθλίων του, που απεικόνιζε τα λογότυπα όλων των εταιρειών δημοσίου συμφέροντος που, όπως αναφέρει, πήγε και ξεπούλησε μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ.
![]()
