«Οι εκλογές είναι μακριά, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας»
Αναφορικά με την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Θανάσης Κοντογεώργης δήλωσε: «Ούτε υπερτιμώ ούτε υποεκτιμώ». Ωστόσο, επισήμανε ότι «είναι χαραγμένο στη συλλογική συνείδηση το τι είχε γίνει» κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα και αναφέρθηκε σε ένα τοξικό παρελθόν που προσπαθεί να επανακάμψει με διαφορετικό λούστρο.
Στην ερώτηση για τον Αντώνη Σαμαρά, ο Κοντογεώργης χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό ως «καλό πρωθυπουργό», προσθέτοντας ότι τα κόμματα προκύπτουν από κοινωνικές συνθήκες και ανάγκες.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, δήλωσε: «Εμείς θεωρούμε ότι έχουμε μια πολιτική που αφορά όλους τους Έλληνες σε όλα τα επίπεδα», τονίζοντας τη σημασία της εξωτερικής πολιτικής, της άμυνας και της οικονομίας.
Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ στον έκτο προς έβδομο χρόνο είναι πρώτη και με διαφορά», καθώς και την ανάγκη να εστιάζουν στα ποιοτικά στοιχεία που προσδιορίζουν τη δουλειά τους.
Ο Κοντογεώργης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη «να συνεχίσουμε τον δρόμο της θεσμικότητας και της διαφύλαξης της ανεξαρτησίας των λειτουργιών της πολιτείας μας» και την ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα.
Στην κριτική του κατά της αντιπολίτευσης, δήλωσε: «Μερίδιο ευθύνης έχουν κι όλοι οι υπόλοιποι. Ποιες προτάσεις καταθέτει η αντιπολίτευση;»
Κλείνοντας τη συνέντευξη, αναφέρθηκε στην ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούλιο του 2027, υπογραμμίζοντας τη σημασία της: «Η όποια ελληνική κυβέρνηση θα έχει να χειρισθεί ένα μεγάλο θέμα της Ευρώπης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ