Θ. Ξανθόπουλος: Μας ανησυχεί η επιλεκτική λειτουργία της Δικαιοσύνης – Το κράτος δικαίου δεν μπορεί να είναι αλά καρτ

«Μας ανησυχεί η επιλεκτική λειτουργία της Δικαιοσύνης, όταν σε ανάλογες περιπτώσεις, υπήρξε επιλεκτική αφωνία”, τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Attica tv.

O κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής αποκαλώντας «συμμορία και υπόκοσμο» συγκεκριμένους κατηγορούμενους δημοσιογράφους στο σκάνδαλο Novartis που απαλλάχθηκαν στη συνέχεια, στις απειλές του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη κατά της εισαγγελέως διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη την οποία απείλησε με φυλακή, τα όσα είχε πει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης για παρέμβαση στο κράτος ώστε να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμιά της μορφή στην εξουσία καθώς και στο σκάνδαλο της παρακολούθησης υπουργών και κορυφαίων στελεχών του στρατεύματος από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη και υπογράμμισε: Η αγωνία μας είναι για την επιλεκτική θέση των ταγών της δικαιοσύνης. Πρόκειται για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Μιλάμε για επιλεκτική κρίση. Να κάνει προκαταρκτική εξέταση αν θεωρεί ότι υπάρχει ποινική διάσταση, αλλά δεν μπορεί να κωφεύει στα υπόλοιπα. Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε ότι το κράτος δικαίου δεν μπορεί να είναι αλά κάρτ».

propoli

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την ανάρτηση του Π. Πολάκη, είπε ότι προφανώς από την στιγμή που καλείται στην επιτροπή δεοντολογίας, είναι πειθαρχικά ελεγκτέος για αυτή καθώς έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις επίσημες προγραμματικές θέσεις και εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Και το είπαμε αυτό στην κοινή μας ανακοίνωση με τον Γ. Ραγκούση για να μην θεωρηθεί ότι αγνοούμε το περιεχόμενο της ανάρτησης του», συμπλήρωσε.

Τέλος σημείωσε ότι η ΝΔ υπεκφεύγει στο θέμα της κ. Νικολάου, αγνοώντας το πόρισμα κόλαφο του ΣΔΟΕ για υπερτιμολογήσεις 2 εκ. ευρώ με τις απευθείας αναθέσεις που πραγματοποίησε.

Δείτε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση για Πολάκη – Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση

Loading