(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Θεοχάρης: «Ο μέσος πολίτης δεν είναι ευχαριστημένος από την προεκλογική συζήτηση» – «Θα είναι καλό να είμαστε ήπιοι στις εμφανίσεις μας» απάντησε ο Σπίρτζης

«Κάθε εβδομάδα που περνάει αποκαλύπτονται νέα θέματα που σχετίζονται με την δημοκρατία στη χώρα μας» σχολίασε ο κ. Σπίρτζης.

Στο ραδιοφωνικό αέρα του Real Fm 97,8 φιλοξενήθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Χάρης Θεοχάρης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Χρήστος Σπίρτζης.

propoli

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι «ο μέσος πολίτης δεν είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο που διεξάγεται αυτή η προεκλογική συζήτηση, ο δημόσιος διάλογος, όχι με ευθύνη της κυβέρνησης. Η χυδαιότητα στη συζήτηση έρχεται από άλλες μεριές, προφανώς κάποιες στιγμές πρέπει να απαντηθούν, η κυβέρνηση απαντά και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, από την άλλη όμως συμφωνώ ότι μόνο στο πεδίο της ουσίας, της οικονομίας, της ακρίβειας, των προβλημάτων των νέων, την ανεργία, την ασφάλεια, πρέπει να γίνεται συζήτηση, αυτά θα πρέπει να είναι το πεδίο της αντιπαράθεσης».

Ο κ. Σπίρτζης από την πελυρά του τόνισε ότι «θα έπρεπε αυτά να είναι στην ατζέντα του διαλόγου, είναι θέματα που πρέπει να απολογηθεί η ΝΔ, διότι έχει περάσει μια 4ετία, άρα το τι συμβαίνει με τα καθημερινά προβλήματα, που έχουν γίνει προβλήματα επιβίωσης του ελληνικού λαού, μάλλον έχει να απολογηθεί για την ακρίβεια, για την πολιτική για τις ασφαλιστικές εισφορές, με τους φόρους που έχουν καταντήσει να είναι αφαίμαξη του κάθε νοικοκυριού…

Κάθε εβδομάδα που περνάει αποκαλύπτονται νέα θέματα που σχετίζονται με την δημοκρατία στη χώρα μας, με θέματα που δεν θυμίζουν στοιχειωδώς ευρωπαϊκή χώρα» και πρόσθεσε «θα είναι καλό στις όποιες εμφανίσεις μας να είμαστε πολύ ήπιοι, αλλά πρέπει να αναδειχθούν αυτά τα ζητήματα, συνδέεται η ακρίβεια με τις παρακολουθήσεις, συνδέεται με τον τρόπο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλες εντάσεις και να ξεπερνάμε την γραμμή στις εκφράσεις μας».

Ο κ. Θεοχάρης σχολίασε ότι «την ίδια ημέρα που ο κ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα “δημοκρατία ή Μητσοτάκης” ήρθε το πιο έγκυρο περιοδικό, Economist, και έβγαλε τον δείκτη δημοκρατίας, όπου η χώρα μας ανέβηκε 9 θέσεις».

«Τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, γιατί το καλάθι δεν επιδοτείται. Το καλάθι είναι μια διαπραγμάτευση που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης με τις αλυσίδες τροφίμων για να συγκρατήσει θεωρητικά τις τιμές. Έχει φέρει αυξήσεις και όχι συγκράτηση τιμών» υπογράμμισε ο Χρήστος Σπίρτζης. Ο Χάρης Θεοχάρης ανταπάντησε πως «το αποτέλεσμα όλων των προσπαθειών της κυβέρνησης αντικατοπτρίζεται σε ένα μέγεθος που λέγεται πληθωρισμός και ανακοινώνεται από την Eurostat».

Δείτε επίσης: Greek Mafia: Γεροβασίλη και Σπίρτζης ζητούν εξηγήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο για την ενδεχόμενη εμπλοκή του διευθυντή Ασφαλείας της ΕΛΑΣ

Loading