Θέτει θέμα Κασσελάκη ο Γ. Τσίπρας – «Θα βοηθούσε πάρα πολύ να γυρίσει ο Αλέξης Τσίπρας»

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να έχει ανοίξει ο Γιώργος Τσίπρας σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 Fm.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις Ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, «αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές».

propoli

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είπε:

– Για το αν θα τραβήξει χρονικά η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

«Δεν ξέρω αν θα το ξημερώσουμε, ελπίζω θα γίνει με την παρουσία του προέδρου, δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά που συμβαίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει, να υπάρξει και να προστατευτεί το κόμμα».

– Είναι ρεαλιστικό αυτό; Το ερωτηματολόγιο ορθώς εστάλη;

«Όχι, αλλά αυτό είναι το τελευταίο περιστατικό. Οι συνολικές εξελίξεις έχουν σημασία. Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές».

– Το αδιαμεσολάβητο ήταν η σημαία του Κασσελάκη, όμως

«Το αδιαμεσολάβητο δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη είναι το καλύτερο για έναν ηγέτη. Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει «κάνω ό,τι θέλω».

– Εσείς έχετε απομακρυνθεί από τον κο Κασσελάκη; Από την εκλογή του και μετά, φανήκατε πρόθυμος να τον στηρίξετε

«Όχι, μόνο εγώ, από τότε που οι πρώην σύντροφοι αποχώρησαν, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου ποτέ, υπήρξε διάθεση στήριξης της νέας πορείας και μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση».

– Εγώ δεν βλέπω καμία τέτοια διάθεση συνεννόησης

«Ελπίζω ότι σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει λύση, αυτή είναι η διάθεση όλων στην ΠΓ. Εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας. Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι».

– Είναι πολλά τα περιστατικά. Κορυφαία στελέχη φεύγουν, δυσαρεστούνται…Μήπως πρέπει να φύγει ο κος Κασσελάκης;

«Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις Ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς εγώ αποφασίζω, όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς, ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις Ευρωεκλογές».

– Μετά;

– Για μετά το ξανασυζητάμε. Όλα επιτρέπονται, επιτρέπεται κάθε συζήτηση, είμαστε δημοκρατικό κόμμα.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Τσίπρας είπε:

«Πάρτε το ερωτηματολόγιο. «Τι πρέπει να αλλάξει ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα;». Είναι άλλο πράγμα να ρωτήσεις τι πρέπει να αλλάξει, τι πρέπει να αλλάξουμε, ο πρόεδρος δεν έχει εξουσίες να ρωτήσει ο ίδιος κάποια πράγματα, ούτε στη Νέα Δημοκρατία δεν θα υπήρχε αυτό το ερώτημα».

Για το αν ο κόσμος συμφωνεί με τις επιλογές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «δεν φοβάμαι καθόλου το αν ο κόσμος θέλει να αλλάξει πράγματα ο κ. Κασσελάκης, δεν υπάρχει αρχή του ενός ανδρός. Αν το έχουν κάποιοι (ως νοοτροπία), κακώς το έχουν. Η ηγεσία είναι σαν το σεβασμό, κατακτιέται, δεν επιβάλλεται».

– Μετά τις ευρωεκλογές, πρέπει να ξαναδείτε το θέμα της ηγεσίας;

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε την πολιτική λειτουργία μέχρι τις Ευρωεκλογές. Αν εξασφαλιστεί και έχουμε καλό αποτέλεσμα, μπορεί να μη χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία. Το καλό αποτέλεσμα το μίνιμουμ είναι η δεύτερη θέση».

– Πρέπει να γυρίσει ο κ. Τσίπρας;

«Θα βοηθούσε πάρα πολύ, δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας».

– Μήπως πρέπει να πάτε με συλλογική ηγεσία στις Ευρωεκλογές;

«Όχι, θα πρέπει να υπάρξει ένας πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις Ευρωεκλογές, αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές».

Δείτε επίσης: Γ. Μοσχονάς: «Ο κ. Κασσελάκης συμπεριφέρεται σαν χαρισματικός ηγέτης χωρίς χάρισμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading