Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στη Ρώμη, μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο TRT Haber
Η σύνοδος κορυφής της G20 έχει προγραμματιστεί για τις 30-31 Οκτωβρίου.
Ο κ. Ερντογάν δήλωσε πρόσφατα ότι οι σχέσεις Άγκυρας – Ουάσινγκτον δεν είναι υγιείς, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες πρέπει να «τακτοποιήσουν» ζητήματα σχετικά με την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα, σύμφωνα με το Haberturk.

Οι δύο χώρες πρέπει να συνεργαστούν ως φίλοι, αλλά «η τρέχουσα κατεύθυνση δεν προμηνύει πρόοδο», είπε ο κ. Ερντογάν, προσθέτοντας ότι αυτός και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «δεν ξεκίνησαν καλά».
«Θέλω εμείς (Τουρκία και ΗΠΑ), ως δύο χώρες του ΝΑΤΟ, να είμαστε φίλοι και όχι αντίπαλοι. Αλλά η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι πολύ καλή. Με βάση τα σχεδόν 19 χρόνια εργασίας μου ως πρωθυπουργός και πρόεδρος, μπορώ να πω ότι, δυστυχώς, τώρα δεν είναι η καλύτερη στιγμή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Δούλεψα καλά με τους Μπους, Ομπάμα και Τραμπ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν» είχε πει ο Ερντογάν.
Δείτε επίσης: Ε. Μακρόν: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάψουμε να είμαστε αφελείς»
- Η Citigroup αναβαθμίζει την τιμή στόχο της Alpha Bank στα 4,30€
- Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες «χτύπησαν» 7 διαμερίσματα στο κέντρο – Έκαναν και ανέπαφες συναλλαγές με κλεμμένες κάρτες
- Η παχυσαρκία ως παράγοντας που επηρεάζει τη γονιμότητα: Σημαντικά ευρήματα από πρόσφατες μελέτες
- ΕΕ και ΗΠΑ σε κοινό μέτωπο κατά της Ρωσίας: «Θα σταθούμε δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν
- Ο Γκασλί εξηγεί την αύξηση έντασης μεταξύ Πιάστρι και Νόρις
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
