ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Τσαπανίδου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανατρέψει τους συσχετισμούς (vid)

Έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα και ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό, ελπίζουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαϊου, σημείωσε μιλώντας στον Σκάι και τους «Αταίριαστους» η εκπόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστολογήσει το πρόγραμμά του, αλλά όπως είπε «ελπίζουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να επικοινωνήσουμε πολύ πιο καθαρά το πρόγραμμά μας».

Η κυρία Τσαπανίδου, μεταξύ άλλων, είπε:

propoli

-Στο κεντρικό σύνθημα ήρθε η λέξη ευημερία. «Δεν έχουμε πολλά πολλά με την ευημερία τα τελευταία 4 χρόνια. Ώρα να αλλάξει η πολιτική που ασκείται». 
Στην ερώτηση αν είναι είναι η μόνη αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές απάντησε:
-Τι είδους αλλαγές περιμένατε; Σε πρόσωπα θα δούμε αν θα υπάρξουν, μιλάμε για εκλεγμένους, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εφαρμόσει πολιτική που να φέρνει ανάσα στον κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανατρέψει τους συσχετισμούς, λάβαμε το μύνημα. Μιλάμε για άδεια κάλπη, πρέπει να πείσουμε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα, ελπίζουμε το καλύτερο δυνατό, ελπίζουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγοι είχαν καταλάβει. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε πολύ πιο καθαρά το πρόγραμμα.


-Ο κ.Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί για ντιμπέιτ με τον κ.Τσίπρα. Δεν κρίνετε ότι υπάρχει ανάγκη; Να καθίσουν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων; Ολοι οι πρόεδροι κομμάτων κατεβαίνουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέρει κανείς τι θα φέρει η κάλπη; Να λες δεν υπάρχει λόγος είναι αλαζονική τάση. Πάμε σε μια νέα κάλπη. Πάμε να πείσουμε ξανά από την αρχή τον κόσμο να ψηφίσει. Να πάμε τα προγράμματά μας να κοστολογηθούν. Δεν είχε τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα στο παρελθόν, μπαίνουν την τελευθταία στιγμή, κι αυτό δείχνει μια συμπεριφορά. Όπως όταν έλεγε ο κ.Σκέρτσος ότι κοστίζει 83 δισ. το πρόγραμμά μας και κουνούσε ψεύτικο χαρτί. 
-Η ουσία είναι ότι επισημοποιήθηκε αυτό από τον κ.Βορίδη που είπε ότι το γενικό λογιστήριο δεν έχει αρμοδιότητα κοστολόγησης προεκλογικών προγραμμάτων. Στην ερώτηση γιατί δεν πάει μόνος ο συριζα το πρόγραμμά του για κοστολόγηση, απάντησε ότι έχει σημασία να συζητηθεί. Εχει κάνει κοστολόγηση ο συριζα, 5,5 δισ, το χρόνο. Το έχουμε πει πολλές φορές. Λέμε να πάμε όπου θέλετε και να καθίσουμε να  το συζητήσουμε. Το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο. 
Σε άλλο σημείο η κυρία Τσαπανίδου είπε ότι «κάναμε λάθη που ήταν και πιο στρατηγικά- η απλή αναλογική, έχουμε κάνει δημόσια αυτοκριτική, επιμείναμε στην απλή αναλογική σε μια περίοδο που δεν υπήρχαν περιθώρια για συνεργασία». 
Η κυρία Τσαπανίδου είπε ότι ο συριζα είναι κόμμα εξουσίας, δεν αμφισβητειται ότι είναι ο μεγάλος κορμός της προοδευτικής παράταξης. Μη βιαζόμαστε, ας δούμε τι θα φέρει η κάλπη, ας ακούσει και ας επιλέξει τα προγράμματα ο κόσμος. Δεν προλάβαμε να πούμε το πρόγραμμα, τώρα αρχίσαμε να συζητάμε, κάναμε και λάθη, το είχαμε πει. 

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023: Συμφωνία των κομμάτων για ντιμπέιτ ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς

Loading