Ξεσπά η ΕΛΑΣ για τα καύσιμα: Πλαφόν μόνο στην αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών

Ξεσπά η ΕΛΑΣ για τα καύσιμα: Πλαφόν μόνο στην αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών

Η ΕΛΑΣ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι βάφτισε απάντηση στην ακρίβεια μια έκπτωση λίγων λεπτών στο diesel για μόλις δεκαπέντε ημέρες, μια εθελοντική κίνηση των διυλιστηρίων για τη βενζίνη και άλλη μία υπόσχεση για το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,75 ευρώ το λίτρο πριν τις 15 Οκτωβρίου. Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα καύσιμα και επιμένει ότι η ακρίβεια δεν σταματά για ένα δεκαπενθήμερο.

Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, σημειώνει, δεν λειτουργούν με κυβερνητικό χρονόμετρο, ενώ η πίεση στα νοικοκυριά παραμένει.

Η Συμπαράταξη επισημαίνει, επίσης, πως ο πρωθυπουργός δεν είπε λέξη για την αξιοποίηση των εργαλείων που πρότεινε η ΕΛΑΣ. Δεν μίλησε για ουσιαστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή του ΦΠΑ, ούτε για πλαφόν στα περιθώρια κέρδους στην αλυσίδα από το διυλιστήριο ως το πρατήριο, ούτε για έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών.

Η ΕΛΑΣ υποστηρίζει πως αυτό δεν είναι πολιτική κατά της ακρίβειας, αλλά φτηνή επικοινωνιακή διαχείριση της κοινωνικής αγανάκτησης. Τονίζει ακόμη ότι οι πολίτες δεν ζητούν δεκαπενθήμερα επιδόματα και προεκλογικά φιλοδωρήματα, αλλά μόνιμη μείωση των τιμών, έλεγχο στην πηγή και μια κυβέρνηση που θα έχει τη βούληση να συγκρουστεί με την αισχροκέρδεια.

Τελικά, καταλήγει, το μόνο πλαφόν που έβαλε ο κ. Μητσοτάκης είναι στις προσδοκίες των πολιτών για αξιοπρεπή διαβίωση.

Loading

Play