Ζέρβας: «Η μάχη για τα δικαιώματα του Μπελέρη είναι μάχη για τη Δημοκρατία»

Στη Χειμάρρα για τη συγκέντρωση για τον Φρέντη Μπελέρη βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η μάχη για τα δικαιώματα του Μπελέρη είναι μια μάχη για τη Δημοκρατία και την προστασία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας» δήλωσε απόψε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας από τη Χειμάρρα, όπου μετέβη, για να δώσει το «παρών» στη συγκέντρωση για την αποφυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Φρέντη Μπελέρη.

propoli

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργανώθηκε από την ομογενειακή οργάνωση «Ομόνοια» στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων, στη Χειμάρρα, μετέφερε ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης στον Φρέντη Μπελέρι και στην ομογένεια, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Φέρνω μαζί μου τη φωνή της Θεσσαλονίκης. Δίπλα σας όμως είναι και ο λαός της Μακεδονίας. Κι αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί. Και θα τη δώσουμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου».

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη διεθνοποίηση της υπόθεσης Μπελέρη, ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστό ότι έχουν σταλεί σχετικές επιστολές σε όλο το δίκτυο των αδελφοποιημένων με τη Θεσσαλονίκη πόλεων. «Πρέπει όλοι να μάθουν γιατί ο Φρέντη βασανίζεται και καταπατώνται τα δικαιώματά του. Κανείς να μη μπορεί να πει ότι δεν ήξερε πως σε ετούτη τη γωνιά της γης η Δημοκρατία απειλείται και ξεριζώνεται», σημείωσε.

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι η παράνομη φυλάκιση και η προσπάθεια έκπτωσης του Μπελέρη θέτουν εμπόδια στην ίδια την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. «Στην Ευρώπη δεν χωράνε αυτά. Όλοι μας θέλουμε η Αλβανία να γίνει μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Όμως Ευρώπη και σαθρό κράτος δικαίου δεν πάνε μαζί», είπε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «η Χειμάρρα έχει Δήμαρχο -τον Φρέντη Μπελέρη- και θα κάνουμε τα πάντα, για να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του».

Η αποψινή συγκέντρωση στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων, στη Χειμάρρα, έγινε με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη, ώστε να καταστεί δυνατή η ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος της γειτονικής χώρας για την ορκωμοσία του.

Δείτε επίσης: Σ. Φάμελλος: Σε λίγο θα μας πουν ότι παρέλαβαν καμένη γη

Loading