Τελικοί κυπέλλων σε Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία

Ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και ήρθε η στιγμή των τελικών των κυπέλλων. Αυτό το σαββατοκύριακο θα κριθεί ο τίτλος σε Γερμανία, Ισπανία και Πορτογαλία με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

propoli

ΜΠΑΓΕΡΝ – ΛΕΙΨΙΑ

Στη Γερμανία Μπάγερν και Λειψία (ίσως οι δυο πιο φορμαρισμένες ομάδες της χώρας αυτή τη στιγμή) διεκδικούν επί ίσοις όροις το κύπελλο.

Οι Βαυαροί κατέκτησαν το πρωτάθλημα δείχνοντας χαρακτήρα μετά τον αποκλεισμό τους από το Champions League, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ντόρτμουντ.

Εξαιρετική χρονιά πραγματοποίησε η Λειψία που κατέκτησε την τρίτη θέση της βαθμολογίας εξασφαλίζοντας μια θέση στους ομίλους του επόμενου Champions League. Μεγάλο της όπλο, η φοβερή αμυντική γραμμή. Δεν είναι τυχαίο πως έχει δεχτεί μόλις 27 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα. Έχει να ηττηθεί από τις 18 Ιανουαρίου, όταν έχασε στο γήπεδό της από την Ντόρτμουντ. Από τότε μετράει δέκα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

ΠΡOΤΑΣΗ

Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις συνήθως προκαλείται ένταση. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι στα έξι παιχνίδια που έδωσαν, βγήκαν 5 κόκκινες κάρτες. Πιθανή ακόμα μια κόκκινη κάρτα. Δυο ομάδες που έχουν την δυνατότητα να σκοράρουν και μπορούν να το πέτυχουν και στον τελικό και έτσι να υπάρξει GOAL/GOAL

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ – ΠΟΡΤΟ

Γνώριμο ζευγάρι καθώς αναμετρήθηκαν την προηγουμένη εβδομάδα για το πρωτάθλημα, ενώ είχαν συναντηθεί και στον τελικό του League Cup της Πορτογαλίας.

Για να βρεθεί στον τελικό η Σπόρτινγκ απέκλεισε την Μπενφίκα, ενώ η Πόρτο έβγαλε νοκ άουτ στα ημιτελικά την Μπράγκα. Στον αγώνα της προηγουμένης εβδομάδας η Πόρτο επικράτησε με 2-1 σε μια επεισοδιακή αναμέτρηση. Οι «Δράκοι» έχασαν στο 90’ με αποβολή τον Κορούνα ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό. Πάντως η Πόρτο σταμάτησε το αήττητο σερί της Σπόρτινγκ καθώς δεν είχε χάσει στους τελευταίους 13 αγώνες της.

Η Σπόρτινγκ έχει ήδη νικήσει φέτος την Πόρτο σε έναν τελικό. Πρόκειται για το League Cup το οποίο και κατέκτησε. Η ομάδα της Λισαβόνας επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι, καθώς στην κανονική διάρκεια ο αγώνας έληξε με 1-1. Οι δυο ομάδες μετρούν από 16 κατακτήσεις του κυπέλλου Πορτογαλίας. Η Πόρτο το κατέκτησε τελευταία φορά το 2011 όταν συνέτριψε με 6-2 την Γκιμαράες. Η Σπόρτινγκ στέφθηκε τελευταία φορά κυπελλούχος το 2015 επικρατώντας στα πέναλτι της Μπράγκα, ενώ έχασε τον περσινό τελικό από την Άβες με 1-0.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Θα είναι ένας αμφίρροπος τελικός, κάτι που μαρτυρούν και οι προηγούμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Αμφότερες βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση. Μια επιλογή που μπορεί να υπάρξει είναι: Ισοπαλία.

Δεν θα είναι ένας τελικός όπου θα υπάρξουν πολλά γκολ. Συνεπώς και το UNDER 2.5 ΓΚΟΛ είναι πιθανό.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Άκρως πετυχημένη η φετινή σεζόν για τη Βαλένθια. Στην τελευταία αγωνιστική της La Liga, οι «νυχτερίδες» επικράτησαν εκτός έδρας της σωσμένης Βαγιαδολίδ με 2-0 και τερμάτισαν στην τέταρτη θέση, η οποία δίνει απευθείας θέση στους «χρυσούς» ομίλους του Champions League. Βρέθηκαν στους ημιτελικούς του Europa League και διεκδικούν πλέον το κύπελλο Ισπανίας.

Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε σχετικά νωρίς το πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί στον τελικό του Champions League που ήταν και ο μεγάλος της στόχος.

Οι «μπλαουγκράνα» έχουν τις περισσότερες κατακτήσεις (30) κυπέλλων και τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικό (40). Η Βαλένθια έκανε δικό της το τρόπαιο επτά φορές, ενώ άλλες εννιά ήταν φιναλίστ.

Η Μπαρτσελόνα στους τελευταίους 20 αγώνες με αντίπαλο τη Βαλένθια -ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης- μετράει δώδεκα νίκες, επτά ισοπαλίες και μια ήττα. Οι δυο φετινές τους αναμετρήσεις έληξαν με ισοπαλία (1-1 στη Βαλένθια και 2-2 στη Βαρκελώνη).

ΠΡΟΤΑΣΗ

Το φαβορί είναι χωρίς αμφιβολία η Μπαρτσελόνα. Ωστόσο η Βαλένθια έδειξε ότι είναι μια μαχητική ομάδα η οποία μπορεί να πάρει αυτό που θέλει. Η επιλογή είναι: Ισοπαλία

Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι αρκετά επεισοδιακές, οπότε αξίζει το ρίσκο για να υπάρξει μια κόκκινη κάρτα στον αγώνα.

Οι δυο ομάδες μπορούν να σκοράρουν και έτσι το GOAL/GOAL είναι μια επιλογή, ιδίως από τη στιγμή που η ισοπαλία δεν είναι απίθανη. Έτσι έχει τύχη το ακριβές σκορ 1-1.

Loading