Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πολλοί φίλαθλοι, κυρίως από αφρικανικές και ασιατικές χώρες, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις βίζες τους, γεγονός που τους εμποδίζει να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και να υποστηρίξουν την ομάδα τους, παρά την κατοχή εισιτηρίων για τους αγώνες.
Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Μπαμπακάρ είχε δηλώσει με σιγουριά ότι θα βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να υποστηρίξει την εθνική του ομάδα. Ωστόσο, έξι μήνες αργότερα, τα σχέδιά του άλλαξαν δραματικά, καθώς δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει τον αγώνα Σενεγάλης-Γαλλίας στην Νέα Υόρκη, όπως ανέφερε η γαλλική εφημερίδα L’ Equipe.
Η διαδικασία αίτησης βίζας αποδείχθηκε πολύ περίπλοκη και δαπανηρή, με τον Μπαμπακάρ να δηλώνει: «Τα παράτησα. Πάρα πολλά έγγραφα για να συγκεντρωθούν». Για περίπου πενήντα χώρες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος υπέρβασης της διάρκειας παραμονής, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία υποβολής αίτησης αποτρεπτική.
Παρ’ ότι η FIFA έχει χαλαρώσει κάποιες απαιτήσεις για τους φιλάθλους που έχουν επίσημα εισιτήρια, η διαδικασία παραμένει χρονοβόρα και δύσκολη. Ο Καλί, ένας Τυνήσιος οπαδός, δήλωσε ότι η αφαίρεση της προκαταβολής λίγες εβδομάδες πριν από το Μουντιάλ δεν είναι αρκετή για να τον ενθουσιάσει, καθώς είναι πολύ αργά.
Η αυστηροποίηση των διαδικασιών βίζας από τις αμερικανικές αρχές μετά την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ έχει δημιουργήσει επιπλέον εμπόδια, με πολλές αιτήσεις να απορρίπτονται. Ο Οστον, ένας Ουζμπέκος φίλαθλος, αναγκάστηκε να αποδεχθεί την αποτυχία του να εξασφαλίσει βίζα, παρά την αγορά εισιτηρίων για τον πρώτο αγώνα της εθνικής του ομάδας.
![]()

