Η Αθήνα αναλαμβάνει τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καλλιτεχνικής κολύμβησης juniors το 2027, προσφέροντας μια σπουδαία ευκαιρία για τους νεαρούς αθλητές. Από 26 έως 30 Μαΐου, η ελληνική πρωτεύουσα θα είναι το επίκεντρο του αθλήματος, λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.
Η διοργάνωση έρχεται ως συνέχεια του πρόσφατου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε στο Μόναχο, με την Αθήνα να παραλαμβάνει τη σκυτάλη. Η τελευταία φορά που η πόλη φιλοξένησε ένα τέτοιο γεγονός ήταν το 2025, όταν διεξήχθη το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων/Νεανίδων.
Η European Aquatics (E.A.) εμπιστεύθηκε και πάλι την Ελλάδα, επιλέγοντας το εμβληματικό ΟΑΚΑ για τη φιλοξενία των κορυφαίων νεαρών αθλητών της ηπείρου. Ο πρόεδρος της E.A., Αντόνιο Σίλβα, δήλωσε ότι η διοργάνωση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη των νέων αθλητών και αναμένει μια εξαιρετική συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.
Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή της χώρας να φιλοξενήσει το πρωτάθλημα, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της ΚΟΕ για μια άρτια διοργάνωση που θα προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στους συμμετέχοντες.
![]()

