Η Μπενφίκα ανακοίνωσε ότι οποιαδήποτε κίνηση του υποψηφίου προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, για την πρόσληψη του Ζοζέ Μουρίνιο θα απαιτήσει την καταβολή της ρήτρας αποδέσμευσης ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Η δήλωση αυτή έγινε την Πέμπτη (4/6) και αφορά τη διαδικασία επιλογής προπονητή της «βασίλισσας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μπενφίκα προς τη ρυθμιστική αρχή της πορτογαλικής κεφαλαιαγοράς (CMVM), ο Πέρεθ έχει εκφράσει τη σταθερή πρόθεσή του να προσλάβει τον Μουρίνιο εφόσον επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές της Ρεάλ Μαδρίτης, που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουνίου.
Η ανακοίνωση της Μπενφίκα τονίζει ότι σε περίπτωση που προκύψει αυτή η συνεργασία, η πρόσληψη θα γίνει με την καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στη ρήτρα αποδέσμευσης του Μουρίνιο, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2027.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Πέρεθ είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι αν εξασφαλίσει νέα θητεία στην προεδρία της Ρεάλ, ο Μουρίνιο και ο αμυντικός της Λίβερπουλ, Ιμπραΐμα Κονατέ, θα είναι οι πρώτες του κινήσεις.
Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει αποκλειστεί στα προημιτελικά του Champions League τις τελευταίες δύο σεζόν, αναζητά τρόπους να επιστρέψει στην κορυφή, μετά την κατάκτηση του τίτλου από την Μπαρτσελόνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
![]()

