Η εθνική Ελλάδας βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων του Άγγελου Χαριστέα, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Γερμανίας στο ντεμπούτο του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της, με τον ίδιο να λέει στην «Bild» ότι το αποτέλεσμα στο Άουγκσμπουργκ ήταν μόνο μια πρόγευση για όσα θα ακολουθήσουν. Η αναμέτρηση άφησε έντονη εντύπωση στον 46χρονο πρώην διεθνή επιθετικό, ο οποίος μίλησε με βλέμμα στραμμένο και στο παιχνίδι της 4ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Ο 46χρονος Έλληνας πρώην διεθνής επιθετικός και πρώην παίκτης της Βέρντερ Βρέμης, που έγραψε ιστορία με το νικητήριο γκολ του στον τελικό του Euro 2004 απέναντι στην Πορτογαλία, προειδοποιεί τη γερμανική ομάδα ενόψει της αναμέτρησης που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου στις 21:45 στη Θεσσαλονίκη: «Όλοι στη Θεσσαλονίκη περιμένουν τον αγώνα. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, με 35.000 φιλάθλους. Είναι η κατάλληλη στιγμή για την εθνική Ελλάδας να επιστρέψει στην κορυφή», είπε.
Η κατάλληλη στιγμή για την εθνική Ελλάδας να επιστρέψει στην κορυφή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Χαριστέας, συνδέοντας την προσμονή του κόσμου στη Θεσσαλονίκη με την ατμόσφαιρα του αγώνα και τη δυναμική της ομάδας. Η Ελλάδα ετοιμάζεται για ένα κατάμεστο γήπεδο και για μια βραδιά που, όπως τόνισε ο ίδιος, αναμένεται να έχει ιδιαίτερη ένταση.
Ο Χαριστέας, ο οποίος κατέκτησε το νταμπλ με τη Βέρντερ Βρέμης και αγωνίστηκε επίσης σε Νυρεμβέργη, Λεβερκούζεν και Σάλκε, συνέχισε λέγοντας: «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, παρακολουθώ τα πάντα. Έχω αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και γνωρίζω τι χρειάζεται μια ομάδα. Ελπίζω κάποια μέρα να εργαστώ στη Γερμανία. Αυτό είναι το όνειρό μου».
Στο ίδιο σχόλιο αναφέρθηκε και στη Βέρντερ Βρέμης, σημειώνοντας: «Τα πράγματα ήταν ασταθή τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω η ομάδα να συνεχίσει να σταθεροποιείται. Έχει γίνει μια αρχή. Ωστόσο, ο σύλλογος πρέπει ακόμη να αποδείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».
Ο Άγγελος Χαριστέας και ο 88χρονος πλέον Ότο Ρεχάγκελ συναντήθηκαν ξανά στον αγώνα των θρύλων για την επέτειο των 100 χρόνων του Weserstadion, με τον Έλληνα πρώην διεθνή να λέει για τον «Βασιλιά Ότο»: «Είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα και για μένα είναι σαν πατέρας. Έχουμε έναν πολύ ιδιαίτερο δεσμό».
![]()
