Δεύτερη θέση για Καραλή, τέταρτη η Τζένγκο στο Diamond League του Όσλο

Δεύτερη θέση για Καραλή, τέταρτη η Τζένγκο στο Diamond League του Όσλο

Οι ελληνικές παρουσίες στα Diamond League συνεχίστηκαν την Πέμπτη (12/6) με τον Εμμανουήλ Καραλή και την Ελίνα Τζένγκο να αγωνίζονται στο Όσλο.

Στο κατάμεστο στάδιο της νορβηγικής πόλης, ο πρωταθλητής του επί κοντώ πήρε τη δεύτερη θέση με άλμα στα 5,82 μ., ενώ η πρωταθλήτρια του ακοντισμού ήταν τέταρτη με 62,61 μέτρα. Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,62 μ. ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, κάτι που συνέβη και στα 5,82 μ. με ένα αρκετά υψηλό άλμα.

Στη συνέχεια, ο πήχης ανέβηκε στα 5,92 μ., όπου ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του επί κοντώ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Την πρώτη θέση πήρε ο Αρμάντ Ντουπλάντις με 6,15 μ., ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Αυστραλός Κέρτις Μάρσαλ με 5,72 μέτρα.

Επόμενος αγώνας για τον Καραλή είναι την ερχόμενη Κυριακή (15/6) στο Diamond League της Στοκχόλμης. Στον ακοντισμό, η Ελίνα Τζένγκο ξεκίνησε τον αγώνα με βολή στα 57,21 μέτρα. Στη δεύτερη προσπάθεια της, όμως, έβγαλε και την καλύτερη επίδοση της, καθώς έστειλε το ακόντιο στα 62,61 μέτρα. Μέχρι την πέμπτη προσπάθεια ήταν στην τρίτη θέση, κάτι που θα της έδινε το δικαίωμα να κάνει και την έκτη προσπάθεια.

Κάπου εκεί, όμως, η Γιαπωνέζα Ολυμπιονίκης Χαρούκα Κιταγκούτσι με 64,63 μ. κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση – από την τέταρτη που ήταν – και να πάρει τη νίκη. Η Τζένγκο είχε ένα σερί τριών νικών στα φετινά Diamond League. Δεύτερη ήταν η Αντριάνα Βιλάγκος (Σερβία) με 63,78 μ. και την τρίτη θέση πήρε η Τζο Αν ντε Πλεσίς (Ν. Αφρική) με 62,77 μέτρα.

Loading

Play