Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε η Εθνική Γυναικών την προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ 2025, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (12/6) κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στη Λιθουανία, επικρατώντας με 87-59 στο «Σοφία Μπεφόν» του Φαλήρου στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη».
Τα δεκάλεπτα: 26-12, 42-27, 64-44, 86-59
Η ομάδα του κόουτς Πρέκα έδειξε από το ξεκίνημα τις διαθέσεις της, μετατρέποντας το τελευταίο φιλικό σε παράσταση… κυριαρχίας. Κορυφαία της αναμέτρησης ήταν η Μαριέλλα Φασούλα, η οποία έκανε αισθητή την παρουσία της κάτω από τα καλάθια με 19 πόντους (9/12 δίποντα), 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1 κόψιμο.
Σημαντική ήταν και η συμβολή της Ελεάννας Χριστινάκη, που πέτυχε 16 πόντους με υψηλά ποσοστά ευστοχίας (6/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο), ενώ ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε το ντεμπούτο της Ρόμπιν Παρκς με την ελληνική φανέλα που σημείωσε επίσης 16 πόντους (6/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα), μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ.
Για τη Λιθουανία, η Γιούστε Γιότσιτε ήταν η μοναδική που προσπάθησε να προβάλει αντίσταση, με 13 πόντους (3/7 τρίποντα, 4/5 βολές), 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.
Με το βλέμμα πλέον στραμμένο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου από τις 18 ως τις 29 Ιουνίου θα φιλοξενηθεί ο Α΄ όμιλος του EuroBasket, η ελληνική ομάδα έδειξε πως είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργάνωσης και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μια απλή παρουσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ