Οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα Μεξικό-Αγγλία στη φάση των «16» του Μουντιάλ 2026 έχουν εκτοξευθεί, με τις επαναδιαθέσεις μέσω της επίσημης πλατφόρμας της FIFA να φτάνουν σε χιλιάδες λίρες, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις φιλάθλων.
Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια είχαν αρχικά αποκτηθεί από μέλη του England Supporters’ Travel Club μέσω κλήρωσης τον Δεκέμβριο. Μετά τη νίκη της Αγγλίας με 2-1 επί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, τα εισιτήρια για την αναμέτρηση στο Στάδιο Αζτέκα έγιναν διαθέσιμα για μεταπώληση από την Τετάρτη (1/7).
Η Football Supporters’ Association (FSA) εξέφρασε την αντίθεσή της στην πολιτική τιμολόγησης, τονίζοντας ότι «η FIFA έχει σχεδιάσει σκόπιμα μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής εισιτηρίων που επιτρέπει την πώλησή τους σε υπερβολικά διογκωμένες τιμές, ενώ εισπράττει το 15% του ποσού και από τους δύο».
«Αν και έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει τη FIFA για την οικονομική επιβάρυνση των φιλάθλων, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε και τους υποστηρικτές που επιλέγουν να μεταπωλούν τα εισιτήριά τους σε εξωφρενικές τιμές» πρόσθεσε η FSA.
Από την πλευρά της, η FIFA υπερασπίστηκε το σύστημα, αναφέροντας ότι «η πολιτική δυναμικής τιμολόγησης ακολουθεί τις τάσεις που επικρατούν σε διάφορους τομείς του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας, διασφαλίζοντας την εύλογη αγοραία αξία των διοργανώσεων».
![]()

