Ελληνες ιστιοπλόοι διακρίνονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οπτιμιστ

Ελληνες ιστιοπλόοι διακρίνονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οπτιμιστ

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ελληνες ιστιοπλόοι στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της κλάσης Οπτιμιστ, που ολοκληρώθηκε χθες (30/6) στη Σλοβενία. Και οι πέντε ιστιοπλόοι μας θα συνεχίσουν στον «χρυσό» στολίσκο, ενώ ο Γεώργιος Καρναβάς και ο Νικόλαος Παππάς είναι μέσα στην πρώτη 5άδα. Η περυσινή «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αννα Μαρία Μακρή, βρίσκεται στην 4η θέση των κοριτσιών. Η Ελλάδα είναι μέσα στην πρώτη 6άδα του αγώνα, που συγκέντρωσε 281 ιστιοπλόους από 66 χώρες. Παρά τις δύσκολες συνθήκες με ελάχιστο αέρα και αφόρητη ζέστη, οι ιστιοπλόοι μας κατάφεραν να ανταποκριθούν.

Σήμερα και αύριο θα διεξαχθεί το ομαδικό και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι τελικοί, που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 5 Ιουλίου.

Στη χθεσινή μοναδική ιστιοδρομία, ο Γεώργιος Καρναβάς τερμάτισε 3ος και με 9 βαθμούς φιγουράρει στην 3η θέση της γενικής βαθμολογίας, ενώ ο Νικόλαος Παππάς βρίσκεται πολύ κοντά του στην 5η θέση με 11 βαθμούς.

Στην 26η θέση της γενικής βαθμολογίας βρίσκεται η Αννα Μαρία Μακρή με 34 βαθμούς, αλλά στα κορίτσια είναι 4η. Προηγούνται οι Λουμπιάνσκα από την Ουκρανία, Λαρμινό από το Πουέρτο Ρίκο και Μινχ από το Χονγκ Κονγκ.

Ο Οδυσσέας Δέτσης είναι 42ος με 48 βαθμούς και ο Χρήστος Διαγγελάκης 62ος με 66 βαθμούς.

Loading

Play