Μετά από μια ακόμα αποτυχία σε μεγάλη διοργάνωση, η Εθνική Γερμανίας ετοιμάζεται για μια νέα αρχή, καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ φαίνεται να είναι ο εκλεκτός για την τεχνική της ηγεσία έως το 2030.
Σύμφωνα με γερμανικά και ιταλικά ΜΜΕ, ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ έχει συμφωνήσει με τη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2030. Η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας αναμένεται την Παρασκευή (24/7).
Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, η DFB τακτοποίησε και το τελευταίο εμπόδιο, φτάνοντας σε συμφωνία με τη Red Bull, όπου ο Κλοπ είχε τη θέση του επικεφαλής ποδοσφαίρου. Καθοριστική ήταν η συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Όλιβερ Μίντζλαφ, όπου έκλεισαν οι τελευταίες εκκρεμότητες.
Η επιστροφή του Κλοπ στους πάγκους, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ, σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας του, καθώς στοχεύει να επαναφέρει τη «Μάνσαφτ» στις επιτυχίες.
Η εξέλιξη αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την Ελλάδα, καθώς οι δύο εθνικές ομάδες θα αναμετρηθούν στη League A του Nations League. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη Γερμανία την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου (21:45), ενώ το δεύτερο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στην έδρα της Εθνικής Ελλάδας.
![]()
