Ο Κενυάτης Τζον Κορίρ κατέκτησε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στις 20 Απριλίου, σημειώνοντας νέα ρεκόρ διαδρομής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με χρόνο δύο ώρες, 1 λεπτό και 52 δευτερόλεπτα.
Στα 20 μίλια του αγώνα, ο Κορίρ υπερίσχυσε του Αιθίοπα Μιλκέσα Μενγκέσα, αποκτώντας τον έλεγχο της κούρσας. Ο Κορίρ έτρεξε μόνος του για τα τελευταία έξι μίλια, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2011 ο συμπατριώτης του Τζέφρι Μουτάι με 2:03:02.
Στην 130ή διοργάνωση, η οποία διεξάγεται παραδοσιακά την Ημέρα των Πατριωτών, η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν 7 βαθμοί Κελσίου. Η επιτυχία του Κορίρ προσθέτει άλλη μία διάκριση στην καριέρα του, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως ένας από τους κορυφαίους μαραθωνοδρόμους παγκοσμίως.
![]()
