Με άνετη νίκη ξεκίνησε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ την πορεία του στο Ρολάν Γκαρός, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Γερμανός τενίστας επικράτησε του Γάλλου Μπενζαμέν Μπονζί (Νο 95) με 6-3, 6-4, 6-2 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Τόμας Μάτσακ. Η απουσία του Κάρλος Αλκαράθ τον καθιστά φαβορί στο κάτω μέρος του ταμπλό, αποφεύγοντας τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, Νο1 στον κόσμο.
Ο 29χρονος Ζβέρεφ επιδιώκει να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε γκραν σλαμ, έντεκα χρόνια μετά την πρώτη του συμμετοχή σε κυρίως ταμπλό (Γουίμπλεντον 2015) και μετά από τρεις χαμένους τελικούς σε Ρολάν Γκαρός, US Open και Australian Open.
Στο μεταξύ, ο Ρώσος Κάρεν Χατσάνοφ (Νο 13) νίκησε τον Γάλλο Αρτούρ Γκεά με 6-3, 7-6, 6-0, ενώ ο Ισπανός Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο 21) χρειάστηκε πέντε σετ για να επικρατήσει του Βόσνιου Νταμίρ Τζουμχούρ (6-7, 6-3, 2-6, 7-5, 6-3).
Στο γυναικείο ταμπλό, η Μπελίντα Μπέντσιτς (Νο 11) νίκησε την Αυστριακή Σίνια Κράους με 6-2, 6-3, ενώ η Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ (Νο 15) επικράτησε της Ρωσίδας Οκσάνα Σελεχμέτεβα με το ίδιο σκορ.
![]()
